Průšvih Hillary Clintonové: Nemocnou ženskou si prý Amíci nezvolí. Konec? A ozval se nešťastník z Čech, který ji potopil

13.09.2016 7:21

Zachytil demokratickou kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou a její zdravotní indispozici při pietním shromáždění k výročí útoku 11. září 2001. Nyní je v šoku a lituje toho. Řeč je o Čechovi Zdeňku Gaždovi. Ten nyní poskytl rozhovor serveru DVTV.cz.

Průšvih Hillary Clintonové: Nemocnou ženskou si prý Amíci nezvolí. Konec? A ozval se nešťastník z Čech, který ji potopil
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

„Bylo to zajímavé. V ten den jsem se šel podívat na ten památník. Bylo tam strašně moc lidí. Dovnitř jsem se dostal na pozvání. Šel jsem až do středu, kde byli všichni politici. Byla to pro mě čest vidět Donalda Trumpa i Hillary Clintonovou. Stál jsem asi dva metry od nich. Točil jsem, díval jsem se na ně. Poslouchal jsem jména všech obětí,“ zmínil Gažda, jak se dostal do takové blízkosti prezidentských kandidátů. Její kolaps zachytil v době, kdy došel k autům politiků. „Viděl jsem, jak Hillary Clintonová šla k autu. Prošla kolem mě asi dva metry a nic nenaznačovalo to, že se něco stane. Nezvládla pak ale nastupování do auta,“ poznamenal český hasič, který patří mezi její přívržence. V USA žije již 24 let.

Anketa

Měla by se Visegrádská čtyřka v případě vítězství Norberta Hofera propojit s Rakouskem a vytvořit těsnější unii?

94%
hlasovalo: 10789 lidí

Podle svých slov nechtěl svými záběry nikomu ublížit. „Vůbec mě nenapadlo, že to bude mít takovou odezvu. Rád točím. Strach jsem v době natáčení neměl. Nyní jsem v šoku z toho, co se všechno odehrálo,“ dodal. 

Gažda dostal během noci podle svých slov 26 tisíc zpráv, mnoho lidí se jej ptalo, komu fandí a na čí je straně. Přicházejí však i výhrůžky. Ty ale Gažda nečte. „Rozesmálo mě pár zpráv, že mých 20 sekund videa změní historii světa. Nedělal jsem to proto, abych někomu ublížil, nebo pomohl,“ vysvětlil Gažda. To, že mohl ovlivnit americké volby, mu dochází až teď. Úmysl to však nebyl. 

Video najdete ZDE.

Natočení videa okomentoval již i na svém facebookovém profilu šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl. „Je ironií osudu, že poslední hřebíček do rakve prezidentských ambicí Hillary zatloukl její příznivec, český imigrant Zdeněk Gazda. To je jak z Cimrmana,“ poznamenal. „Teď už se to vyhrát nedá. Američani nezvolej do úřadu paní, která dvakrát týdně zkolabuje na veřejnosti. Přece jenom je to úřad vrchního velitele ozbrojených sil. Skončila,“ uzavřel.

Dnešní Lidové noviny pak zkonstatovaly, že kolaps Hillary Clintonové zcela jistě promluví do výsledku amerických voleb. „Aktuální zdravotní stav kandidátů se může v příštích dnech stát hlavním tématem kampaně,“ napsal list Washington Post. Komentátor Chris Cilliza pak uvedl, že její skutečný zdravotní stav už nebude zajímat pouze autory spikleneckých teorií. I proto nabádá volební štáb demokratů, aby co nejdříve zveřejnil zprávu o jejím zdravotním stavu. O něm se diskutuje již delší dobu, mnozí upozorňují právě na chabou tělesnou stránku demokratické kandidátky.

Clintonová po svém kolapsu uvedla, že podcenila zápal plic a neposlechla lékaře, kteří jí radili klid. Ti jí onemocnění diagnostikovali v pátek.

„Zatočila se mi hlava a na chvíli jsem ztratila rovnováhu, ale hned jak jsem se dostala do auta, když jsem si mohla sednout, zchladit se a napít se, okamžitě se mi udělalo lépe,“ prohlásila v televizním rozhovoru pro CNN, o němž nyní informuje server Týden.cz.

Do kampaně se Clintonová chce vrátit během několika dní. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…