Průzkum: Až 420 tisíc katolíků chodí v Česku každou neděli na bohoslužbu

26.01.2015 21:14

Zprávy serveru christnet.cz přišly se zajímavým průzkumem. Ten ukázal, že pravidelných návštěvníků nedělních bohoslužeb v katolické církvi je v Česku zhruba 420 000 a jejich průměrný věk je 47 let. Zároveň se potvrdilo, že stálých návštěvníků kostelů je na Moravě více než v Čechách.

Průzkum: Až 420 tisíc katolíků chodí v Česku každou neděli na bohoslužbu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tradiční pouť ke sv. Anně na Žižkově. Připoměla události 26. července 1914, kdy byla v Rakousku-Uhersku vyhlášena mobilizace a má upozornit na potřebu smíření a porozumění mezi znepřátelenými stranami v současné době.

Průměrný počet pravidelných návštěvníků nedělních bohoslužeb v katolické církvi v roce 2014 byl v Česku zhruba 420 000 lidí, a to včetně těch, kteří z různých důvodů nejsou schopni být na bohoslužbách fyzicky účastni, nebo sledují bohoslužby přes média. Sčítání návštěvníků bohoslužeb se uskutečnilo minulý rok na podzim a jeho závěry byly prezentovány na 100. plenárním zasedání českých a moravských biskupů v Praze.

Z celkového počtu přibližně 136 955 lidí navštěvuje bohoslužby na území České církevní provincie a 282 234 lidí v rámci Moravské provincie. Vůbec nejvíce lidí navštěvuje bohoslužby v olomoucké arcidiecézi - 109 754, více jak desetkrát menší účast mají bohoslužby v diecézi plzeňské - 10 526.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…