Průzkum: Nejvíce problémů umí vyřešit ČSSD, tvrdí její voliči

26.04.2010 12:25

Socialisté umí řešit důchodovou otázku a problém zdravotnictví, ODS podnikání a Věci veřejné korupci. Alespoň to vyplývá z průzkumu jejich voličů.

Průzkum: Nejvíce problémů umí vyřešit ČSSD, tvrdí její voliči

Agentura Factum Invenio se ve svém dubnovém průzkumu zaměřila na to, jaký názor mají voliči na schopnost politických stran řešit aktuální problémy české společnosti. Nejčastěji byli o kompetenci "své" strany řešit problémy přesvědčeni voliči sociálních demokratů, o trochu menší důvěře se pak těší občanští demokraté a komunisté.

Příznivci ČSSD jsou nejčastěji přesvědčeni o kompetencích „své" strany řešit různé aktuální problémy české společnosti. Jen o málo menší důvěře svých příznivců se těší ODS a KSČM. 

ČSSD a KSČM jsou dle mínění svých voličů „silné" zejména v sociální oblasti, tedy vé schopnosti řešit otázky zdravotnictví, důchodů a rodinné politiky. Jedinou slabší stránkou těchto stran je podle jejich příznivců podpora podnikání.

Doména ODS? Podnikání

Doménou ODS je naopak podpora podnikání. Občanští demokraté jsou silní také v oblastech zdravotnictví či ekonomické krize nebo daní.

Podle voličů TOP 09 je  strana nejschopnější v otázkách podpory podnikání a řešení ekonomické krize. Nejméně jisti svou stranou jsou si příznivci TOP 09 v otázce penzí.

Věci veřejné proti korupci 

Příznivci Věcí veřejných jednoznačně označili jako oblast, ve které je tato strana nejsilnější, potírání korupce. Silnou stránkou KDU-ČSL je podle mínění jejich voličů zejména rodinná politika.

Průzkum byl realizován ve dnech 3.- 9. dubna 2010 na reprezentativním vzorku 1 049 občanů od 18 let, a to kvótním výběrem.

Čtěte také:
Zeman válcuje Paroubka. ČSSD je přesto suverénní, ukázal průzkum

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…