Průzkum: Zpravodajství PL o imigrantech se umístilo mezi nejdůvěryhodnějšími

27.04.2016 15:52

Agentura Phoenix Research prováděla mezi lidmi průzkum, kterým médiím nejvíce věří v otázkách migrační krize. Průzkum rozdělený na kategorie „televize“, „tisk“ a „internet“ přinesl zajímavé poznatky.

Průzkum: Zpravodajství PL o imigrantech se umístilo mezi nejdůvěryhodnějšími
Foto: Václav Fiala
Popisek: Uprchlíci z Afghánistánu

Lidé se podle svých slov o běženeckou krizi zajímají. Jednoznačně to uvedla třetina, dalších 44 procent pak „spíše ano“. Čtyřicet čtyři procent přitom čerpá informace převážně z televize, čtyřicet procent z internetu a osm procent z tiskovin. Zbytek především z rádií.

V sekci internetu lidé považují za nejdůvěryhodnější servery IDNES.cz (24 procent) a ParlamentníListy.cz s 22 procenty. Serveru Novinky.cz věří 16 procent a serveru Blesk.cz 8 procent. Až poté následují servery iHNed.cz, Lidovky.cz, Aktuálně.cz a Českénoviny.cz. Všechny ostatní weby skončily pod hranicí dvou procent.

Mezi televizemi lidé zastávají názor, že nejlépe o běženecké krizi informuje televize Prima. Věří jí plných 32 procent. S 26 procenty ji následuje televize Nova a až za ní s 19 procenty skončila Česká televize. Za veřejnoprávním vysílatelem, který kvůli zpravodajství živí celý kanál, pak skončila TV Barrandov s 5 procenty.

Pokud jde o tisk, má největší důvěru deník Blesk, a to 26 procent. S 23 procenty jej následuje deník MF DNES a s 21 procenty Právo. Hospodářské noviny mají důvěru dvanácti procenty, Lidové noviny pak procent osmi. Všechna další denní periodika pak nepřekonala dvě procenta důvěry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …