Průzkum mezi Francouzi: Téměř polovina z nich je proti urážlivým karikaturám

18.01.2015 11:01

Francouzský týdeník Le Journal du Dimanche uveřejnil průzkum, z něhož vyplývá, že 57 procent Francouzů podporuje další kreslení protiislámských karikatur. Dvaačtyřicet procent dotázaných má ale za to, že by s tím novináři měli přestat, pokud to uráží jejich spoluobčany. Poněkud jednotnější jsou Francouzi v názoru, zda by se měla jejich země více angažovat v zahraničních misích. Většina je proti.

Průzkum mezi Francouzi: Téměř polovina z nich je proti urážlivým karikaturám
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Podle průzkumu se Francouzům příliš nepozdává myšlenka, že by se jejich země měla více angažovat v mezinárodních operacích proti terorismu, jak to naznačoval jejich prezident Francois Hollande.

"Plných 57 procent respondentů je proti tomu, aby se Francie pustila do vojenských intervencí v neklidných zemích, jako je Sýrie, Jemen a Libye. A 63 procent je proti zintenzivnění francouzských vojenských operací v Iráku," vyplývá z dotazování mezi francouzskou veřejností.

Osmašedesát procent Francouzů je navíc přesvědčeno, že by nemělo být umožněn návrat do vlasti těm lidem, kteří se rozhodli zapojit do bojů v regionech ovládaných islámskými radikály. Stejné procento Francouzů volá po tom, aby bylo v odjezdu do těchto zemí zabráněno těm, kteří o tom podle informací tajných služeb mohou uvažovat.

Největší shoda panuje na tom, že by mělo být odebráno francouzské občanství lidem, kteří mají ještě jiné občanství a dopustili se teroristického činu na území Francie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …