První VIDEO z „korunovace“ Donalda Trumpa: Velkolepě ho podpořil slavný republikán. Až o něj divák dostával strach

19.07.2016 9:55

Bývalý úspěšný starosta New Yorku Rudy Giuliani upoutal pozornost svým živelným projevem na republikánském sjezdu v Clevelandu. Jeho ústředním tématem byla bezpečnost a podpora Donalda Trumpa, byť Giuliani není součástí jeho týmu. Naopak prezident Barack Obama a demokratická kandidátka na prezidenta země Hillary Clintonová to pořádně „schytali“.

První VIDEO z „korunovace“ Donalda Trumpa: Velkolepě ho podpořil slavný republikán. Až o něj divák dostával strach
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Donald John Trump je americký obchodní magnát, politik, televizní hvězda a spisovatel

Anketa

Kdybyste byli občany USA, kdo by měl váš hlas v prezidentských volbách?

hlasovalo: 10822 lidí

„Rád bych tady dnes hovořil o tématu bezpečnosti. Mnoho Američanů se dnes ve své zemi necítí bezpečně. Bojí se o své děti, bojí se o sebe. Bojí se také o policisty, kteří jsou zákeřně zabíjeni zezadu,“ dotkl se bývalý starosta New Yorku událostí z posledních dní, kdy zemřelo v amerických městech Dallasu a Baton Rouge osm policistů, a poděkoval za bouřlivého potlesku policistům Clevelandu, že dohlíží na bezpečnost republikánského shromáždění. „My víme, co riskujete, a děkujeme vám, že jste tady,“ pokračoval Giuliani v emotivním duchu.

Po vyjádření lítosti nad úmrtím policistů Giuliani vzrušeným hlasem parafrázoval známý Trumpův slogan „Make America great again“ (Udělejme z Ameriky opět báječnou zemi, pozn. redakce) a za frenetického potlesku přišel se svojí vlastní verzí „Make America safe again“ (Udělejme z Ameriky opět bezpečnou zemi, pozn. redakce). „Věřím, že to můžeme společně dokázat, protože já jsem to dokázal v New Yorku,“ konstatoval ve velmi živelném tónu Giuliani, který působil ve funkci starosty New Yorku v letech 1994 až 2001.

„To, co se mně povedlo v New Yorku, dokáže Donald Trump v Americe. Já ho znám snad třicet let a vím o něm, že dokáže zvládat velké výzvy. Ale co je hlavní, je to muž s velkým srdcem. Pokaždé, když New York postihla nějaká tragédie, Donald Trump tu byl a nabízel svoji pomoc. Tenhle člověk prostě miluje lidi. Lhostejno, na jakém stupni společenského žebříčku se nacházejí. Říkám vám to tady proto, že už jsem skutečně unavený a naštvaný z mediální kampaně a kampaně týmu Hillary Clintonové, jež se snaží Donalda Trumpa stále očerňovat.“

Po vychvalování „svého přítele Donalda Trumpa“ se Giuliani vrátil ke svému ústřednímu tématu projevu, tedy bezpečnosti, a připomněl, že za posledních sedm měsíců proběhlo pět teroristických útoků na Spojené státy a jeho spojence. „Nesmíme se bát jasně označit našeho nepřítele. Je jím islámský radikální terorismus!“ zvolal za dalšího výbuchu bouřlivého nadšení značně „rozjetý“ Giuliani a ironicky vzkázal politicky korektním médiím, že tím nemyslel islám jako takový. „Vy víte, kým jste. My vás dostaneme!“ doslova ze sebe vykřičel Giuliani a přinutil značnou část jásajícího obecenstva povstat ze svých sedadel.

Naopak nesouhlasného bučení se dostalo americkému prezidentu Baracku Obamovi, kterému Giuliani vyčítal, že se bojí v rámci politické korektnosti nazývat věci pravými jmény. „Právě z těchto důvodů nás naši nepřátelé považují za slabé a zranitelné. To samé platí i o asi nejhorší dohodě, kterou kdy Spojené státy uzavřely. Na mysli mám Obamovu dohodu s Íránem, které z této země, jež patří mezi hlavní podporovatele mezinárodního terorismu, učinila jadernou velmoc. My jsme jim v rámci dohody fakticky předali miliardy dolarů, jimiž financují terorismus, který zabíjí nás i naše spojence!“

Dále Giuliani zmínil chybné rozhodnutí svrhnout Kaddáfího v době, kdy působila demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová v čele ministerstva zahraničí. „Libye se poté propadla do naprostého chaosu a Clintonová za to nese hlavní odpovědnost,“ konstatoval Giuliani a připomněl také roli Clintonové v kauze Benghází, kdy na americký konzulát umístěný v tomto libyjském městě zaútočili radikálové a zabili čtyři Američany. Clintonová je obviňována z toho, že po útoku záměrně mátla americkou veřejnost a její úřad nereagoval dostatečně adekvátně, aby celé tragické situaci předešel.

„Obama i Clintonová o celé té události lhali veřejnosti a Clintonová se nestyděla lhát přímo příbuzným obětí. Její chybná rozhodnutí vedla k tomu, že byly zmařeny životy čtyř amerických občanů. Takový člověk nemůže být nejvyšším velitelem amerických ozbrojených sil a někým, kdo zajistí bezpečnost všech amerických občanů. Kdo by mohl věřit, že Hillary Clintonová ochrání Ameriku? Já rozhodně ne a vy?“ dotazoval se Giuliani obecenstva a odpovědí mu bylo jednoznačné a jasně slyšitelné „ne“. V závěrečné pasáži svého emocemi nabitého projevu Giuliani konstatoval, že Donald Trump vše změní. „Na rozdíl od Clintonové chce zabezpečit hranice a nepřijímat rizikové syrské uprchlíky, mezi nimiž se nacházejí teroristé. Zkušenosti s Clintonovou nám jasně říkají, proč by tato žena neměla být prezidentem naší země.“

„Nedostaneme další šanci, jak vše dát do pořádku. Musíme učinit správné rozhodnutí právě v nadcházejících prezidentských volbách. Donald Trump představuje změnu, kterou potřebujeme. On udělá z Ameriky opět skvělou zemi. Bůh žehnej našemu příštímu prezidentu Donaldu Trumpovi a celým Spojeným státům americkým!“ zakončil triumfálně Giuliani svůj neuvěřitelně živelný projev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…