První korupce u babišovců. Obvinili úředníka od Jourové

24.01.2015 9:35

Hnutí ANO má první korupční kauzu. Policie totiž obvinila ředitele odboru na Ministerstvu pro místní rozvoj a ostravského zastupitele za ANO Vladislava Kovala z toho, že si jako šéf odboru řekl o úplatek. Hnutí neuvěřilo jeho tvrzení, že jen testoval, zda firma na úplatek přistoupí, a vyloučilo ho ze svých řad.

První korupce u babišovců. Obvinili úředníka od Jourové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

V obvinění se píše, že úplatek žádal od firmy, která s ministerstvem spolupracovala. Podle serveru Aktuálně.cz, který tuto informaci přinesl, se Koval hájí tím, že jen cíleně testoval, jestli zástupce firmy na korupční nabídku přistoupí. Pokud by prý kývl, ministerstvo by s firmou přestalo obchodovat. Nikomu z vedení však o své akci neřekl. Koval se prý cítí nevinen a tvrdí, že pouze špatně zrealizoval dobrý nápad.

Hnutí ANO Kovalovi neuvěřilo a předsednictvo jej vyloučilo ze strany. "Jeho jednání bylo nepřijatelné,“ konstatoval podle MF Dnes předseda hnutí Andrej Babiš. "Měl by rezignovat i na post zastupitele,“ dodal. O Kovalově setrvání v klubu zastupitelů za ANO v Ostravě se podle tamního primátora Tomáše Macury bude rozhodovat v pondělí.

Podobně se k celému případu postavila i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO). Uvedla, že to bylo právě ministerstvo, kdo na Kovala podalo 27. října trestní oznámení poté, co se na rezort obrátili zástupci firmy, od které údajně chtěl úplatek. Ve středu pak byl Koval odvolán z funkce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…