První místopředsedkyní ODS je Udženija. Porazila muže

16.01.2016 16:40

První místopředsedkyní ODS se stala Aleksandra Udženija. Získala 239 hlasů a s velkou převahou porazila Jana Zahradila a Miloše Vystrčila.

První místopředsedkyní ODS je Udženija. Porazila muže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleksandra Udženija

„První místopředseda má být první na barikádách. Ti, co mne znají, vědí, že se barikád rozhodně nebojím. Bojujme za svobodu, bojujme za ODS. Říkám důrazně: Podnikatel není sprosté slovo.Soukromé vlastnictví není sprosté slovo. Zisk, úspěch a motivace nejsou sprostá slova. Nestyďte se za to, že něco umíte. Buďte hrdí na to, že jste něco dokázali. A neberte ohled na ty závistivé, kteří v životě ničeho nedosáhli,“ řekla Alexandra Udženija.

Europoslanec Jan Zahradil získal pouhých 113 hlasů a senátor Miloš Vystrčil 109 hlasů. 

Přímo v jednací síni se kandidatury na prvního místopředsedu vzdal starosta obce Líbeznice u Prahy Martin Kupka, uvedl, že se chce soustředit na vedení středočeské kandidátky ODS do podzimních krajských voleb. Uchází se nicméně o funkci řadového místopředsedy. 

Předsedou ODS je po dnešních volbách opět Petr Fiala. Ve volbách na kongresu v Ostravě získal hlasy od 436 delegátů, což je 93 %. Byl jediným kandidátem.

„Milí přátelé, co na to říct? Já jsem sice relativně čerstvý politik, ale jsem zkušený politolog a vím, že některé výsledky se těžko opakují a některé se opakovat nedají,“ uvedl s tím, že si velmi váží získané důvěry.

„A já vám jen mohu slíbit, že tuto důvěru se pokusím proměnit ve volební úspěchy,“ uzavřel Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…