První náměstek civilní rozvědky Toman končí ve funkci, potvrzuje ministr Chovanec

31.08.2014 21:40

První náměstek Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Miroslav Toman se rozhodl ve funkci skončit. Serveru Aktuálně.cz to potvrdil ministr vnitra Milan Chovanec. Toman civilní rozvědku v červnu krátce provizorně vedl místo někdejšího ředitele Ivo Schwarze, který se stal velvyslancem v Izraeli.

První náměstek civilní rozvědky Toman končí ve funkci, potvrzuje ministr Chovanec
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

„Předpokládám, že pan Toman by mohl v brzké době zaujmout jinou pozici ve službách České republiky. Na uvolněné místo statutárního zástupce jsem v minulých dnech podepsal návrh ředitele služby na jmenování pana Zdeňka Blahuta," sdělil serveru Chovanec. Podle zdrojů Aktuálně.cz Toman zřejmě zamíří na Ministerstvo zahraničních věcí.

O Blahutovi se spekulovalo jako o možné náhradě za Schwarze. Novým šéfem rozvědky se ale v červnu nakonec stal Jiří Šašek. Úřad pro zahraniční styky a informace se zabývá informacemi, které pocházejí ze zahraničí. Může je ale sbírat i na českém území. Na rozdíl od Bezpečnostní informační služby (BIS) a Vojenského zpravodajství (VZ) například nesmí pořizovat odposlechy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…