První skutečná dohra Prymulova flámu. Máme k dispozici stížnost

23.10.2020 10:45

Na noční výlet ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) a předsedy poslanců ANO Jaroslava Faltýnka přichází další tvrdá reakce. Bývalý publicista Petr Blahuš podal pro jejich nezákonné chování na Pražskou hygienickou stanici podnět, který mají Parlamentní Listy v plném znění k dispozici. V něm orgán žádá, aby s dotyčnými „papaláši“ okamžitě zahájil správní řízení. A rovněž také šetření ve zmíněné restauraci Rio’s na pražském Vyšehradě, kam oba pánové ve čtvrtek večer zamířili protikoronavirovým opatřením navzdory.

První skutečná dohra Prymulova flámu. Máme k dispozici stížnost
Foto: Repro ČT24
Popisek: Společný brífink opozice ke skandálu Romana Prymuly

Občan Prymula dorazil do vyšehradské restaurace Rio’s ve středu 21. 10. 2020 před 22.00 a opustil ji půl hodiny před půlnocí. Neměl nasazenou roušku, stejně jako za ním jdoucí občan Faltýnek. Cestou k vládní limuzíně si Prymula do kalhot zastrkoval peněženku, tedy jest to jasný důkaz, že platil za zkonzumované jídlo a pití v restauraci, která má být ovšem ze zákona v nouzovém stavu zavřená (co vše tam jedl a pil, půjde snadno zjistit podle EET – pokud toto restaurace neprovedla, je na místě také podnět MF a FÚ, a to klidně i cestou Pražské hygienické stanice,“ píše ve svém zdůvodnění podání stížnosti Blahuš.

Anketa

Prymula byl přistižen v zavřené restauraci. Má Babišova vláda odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 25799 lidí

„Samozřejmě neuvažuji o tom, že si do peněženky zastrkával úplatek, předaný skrytým způsobem v prostorách veřejnosti tč. nepřístupných. Roušku si občan Prymula nenasadil ani tehdy, když míjel řidiče, který ji měl, a dokonce ani uvnitř vládního auta. Povinnost nosit roušku v autě, pokud člověk necestuje s rodinnými příslušníky, přitom platí právě od středy a vztahuje se i na vládní vozidla,“ pokračuje.

Z výše uvedené situace a veřejně dostupných zdrojů, tedy i fotografií, podle Blahuše jasně vyplývá "významné porušení povinností obou občanů v době nouzového stavu, vyhlášeného vládou Čechie, a to za situace, kdy obyčejní lidé dostávají za podobné nezákonné jednání desetitisícové pokuty (aniž by brali statisíce korun měsíčně, jako oba tito přestupci)".

„Proto tímto žádám Pražskou hygienickou stanici, co by orgán státní správy a dozoru, aby s oběma občany okamžitě zahájil správní řízení, neboť na tyto případy se tzv. poslanecká imunita nevztahuje (a kterou občan Prymula stejně ani nemá), a dle zákona do měsíce vynesl verdikt,“ obrací se bývalý publicista na Pražskou hygienickou stanici.

Zároveň si přeje být o výsledcích šetření informován. „Prosím považujte toto mé podání rovněž za žádost dle zákona o svobodném přístupu k informacím, protože si oba tyto papaláše platím ze svých daní, a proto jsou to oni, kdo mi má předkládat účty za svou činnost i prohřešky proti zákonům tohoto státu,“ dodává Blahuš.

Rovněž Hygienickou stanici hlavního města Prahy žádá, aby bylo okamžitě provedeno šetření ve zmíněné restauraci Rio’s na pražském Vyšehradě, pro kterou si přeje postih. „Jistě nemusím připomínat, že v obdobném případě jste maličké restauraci uložili doslova likvidační pokutu 3 miliony korun. Očekávám tedy, že v rámci rovnosti před zákonem bude přinejmenším stejná sankce uložena i tomuto podniku, protože rozdílný přístup by se politikům i veřejnosti asi těžko vysvětloval,“ zakončuje Blahuš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…