Prvomájová Praha: Demonstrace proti daňovým rájům i pro a proti uprchlíkům

01.05.2016 6:00

Dva protesty proti uprchlíkům, demonstraci proti fašismu a daňovým rájům, politická shromáždění i studentský majáles dnes čeká Prahu. První máj je tradičním datem i pro shromáždění politických stran a anarchistů, které si připomínají svátek práce. Na ohlášené akce bude dohlížet několik stovek policistů. Zprávu přináší ČTK.

Prvomájová Praha:  Demonstrace proti daňovým rájům i pro a proti uprchlíkům
Foto: Rudolf Komár
Popisek: Protidemonstrace za přijímání uprchlíků a proti fašismu

Před polednem vyjdou z Letné příznivci Bloku proti islámu, ve stejný čas se sejdou na náměstí Republiky podporovatelé platformy Zleva proti xenofobii. Ta chce protestovat proti daňovým rájům, fašizaci společnosti a odsoudit útoky na kavárny a další podniky vstřícné vůči uprchlíkům.

Odpoledne pořádá protest proti EU, vládě a médiím Národní demokracie, která vyjde na pochod z Mariánského náměstí na Slovanský ostrov. Tradiční setkání chystají politické strany, ČSSD na Střeleckém ostrově, ODS na Petříně a KSČM na výstavišti v Holešovicích.

V plánu je i setkání ke druhému výročí masakru v Oděse, kde při střetech proruských a prozápadních aktivistů vypukl požár, kde zahynulo 42 lidí a 250 utrpělo zranění. Studenti plánují jako součást Studentského majálesu pochod od Sovových mlýnů přes Národní třídu a Karlovo a Staroměstské náměstí na Ovocný trh. Tradici prvomájového polibku pod rozkvetlou třešní a dílo Karla Hynka Máchy připomíná odpoledne na Petříně Muzeum hlavního města Prahy.

Svátek práce nebo 1. máj je mezinárodní dělnický svátek, který se v tento den slaví od roku 1890.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…