Prý jako za války. Tak se dnes na Zlínsku likvidoval nevybuchlý granát

06.12.2014 14:29

Pyrotechnici v areálu muničního skladu na Zlínsku úspěšně provedli manévr, který údajně nemá v českých podmínkách obdoby. Ze střechy skladu, v němž je umístěna munice, se jim povedlo odstranit nevybuchlý granát. Informovala o tom Česká televize.

Prý jako za války. Tak se dnes na Zlínsku likvidoval nevybuchlý granát
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na návštěvě muničního skladu armády v Hostašovicích na Moravě, který po technické stránce střeží firma Trade FIDES, po té fyzické vojenská policie

„Vyproštěný granát pyrotechnici bezpečně odložili přímo v areálu skladu. S největší pravděpodobností ho budou na místě také likvidovat, ale určitě to nebude dnes. Pyrotechnici ale ještě neukončili svoji práci, budou pracovat po celý den až do setmění. Budou prohledávat okolní budovy, jestli nehrozí ještě nějaké nebezpečí," sdělila ČT zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Obtížnost manévru již včera předestřel ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje Jaromír Tkadleček. Ten uvedl, že podle jeho názoru se dá tato operace srovnat pouze s činností pyrotechniků v období války. Granát byl totiž kompletní včetně zapalovače, munice navíc během výbuchu prošla tepelnými změnami a nárazem.

Obyvatelé přilehlých vesnic, kteří museli být kvůli nebezpečí výbuchu dnes ráno evakuováni, by se tak podle ČT mohli vrátit do svých domovů už dnes večer. Zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková ale odmítla konec evakuace předvídat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…