Prý probíhá úspěšná vzpoura diváků proti ČT. Všimli jste si toho?

16.12.2015 9:15

České veřejné mínění se opět bouří proti zažitým stereotypům a institucím, které si uzurpují „patent na rozum“ a dělají si nárok diktovat, co si mají lidé myslet. Tato vzpoura se podle některých v poslední době čím dál častěji přenáší do uměleckých soutěží, kde mohou občané projevit svůj názor. A činí tak záměrnou podporou lidí, které by si oficiální autority rozhodně nevybraly.

Prý probíhá úspěšná vzpoura diváků proti ČT. Všimli jste si toho?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Poté, co hlasy fanoušků vynesly na druhé místo ankety Český slavík protiimigrantskou skupinu Ortel, kterou mnozí chtěli kvůli písním jako „Mešita“ ze soutěže rovnou vyškrtnout, přesunul se zájem „rebelů“ k taneční soutěži StarDance. Do ní Česká televize mezi tancující hvězdy jako „veselé číslo“ angažovala komika Lukáše Pavláska, vyznačujícího se značně nemotornými pohyby.

Navzdory očekáváním však Pavlásek, díky jedné své dřívější roli všeobecně přezdívaný „Tydýt“, začal porážet jednoho soupeře za druhým a v sobotu se utká se dvěma dalšími tanečními páry ve velkém finále soutěže.

Pavláskův úspěch budí vypjaté emoce. Někteří jsou zhnuseni a protestují proti znevážení umělecké soutěže. Na jejím webu se je možné například dočíst, že Pavláskův úspěch je „reálný obrázek kulturní úrovně našeho národa. Herci, kteří by v časech Högera, Štěpánka, Pivce, Menšíka aj. mohli v komparsu max. držet za uzdu koně, dnes rýžují z hlouposti diváka“. Pavlásek byl jistým vtipálkem nazván „Ebenovo dřevo“ a společně s jeho taneční partnerkou s křestním jménem Lucie jsou posměšně nazýváni „Duo LuLu“.

O „VZPOUŘE PROTI ČT“ VÍCE ZDE

Podle některých je však jeho neuvěřitelné postupování jednotlivými koly výsledkem protestu diváků proti dramaturgii ČT. Rozložitý komik byl totiž podle jejich názoru vybrán do soutěže jako klaunská vložka, kterou chtěla ČT vystavit posměchu. Reakcí diváků je proto jeho podpora, která naopak vystaví posměchu Českou televizi.

Server Krajskelisty.cz připomíná názor jednoho z diváků zaslaný České televizi: „Je tu silná fanouškovská podpora, ale i určitá protestní platforma, která zasíláním protestních hlasů dává ČT najevo, že se její zpravodajství a publicistika vrátila k odkazu a nejlepším tradicím soudruha Zelenky. Jak oni sami uvádějí, když si ČT dělá legraci z nás, my si děláme legraci z ČT,“ píše divák podepsaný jako „Pepa“.

Podle jiných názorů je úspěch Pavláskova neortodoxního tanečního stylu reakcí na zkostnatělost show, kterou Česká televize opakuje již téměř deset let s minimem obměn. A ve chvíli, kdy se na serverech i sociálních sítích objevil údiv a protesty proti Pavláskovu postupování, jeho podpora „na just“ ještě zesílila. Klidně se tak můžeme dočkat toho, že muž, který podle expertů v porotě není schopen udělat jediný krok v rytmu hudby, v sobotu celou taneční soutěž vyhraje.

Server Blesk.cz po vlně zájmu o Pavláska sepsal jeho životopis, ukazující skutečně nikterak exkluzivní životní zkušenost. Pavlásek je podle nich obyčejný kluk, kterého vyrazili z učňáku, následně nastoupil jako poskok do pojišťovny a prostředí velké korporace nezapomenutelně popsal v jednom ze svých slavných vystoupení: „Stal jsem se expertem na to, jak přežít roky ve velké firmě a zároveň nic nedělat,“ vyprávěl. Své popularity si podle jiného svého vyprávění cení především proto, že jako známý komik vždy bez problémů najde parťáka na večerní tah.

LUKÁŠ PAVLÁSEK O PRÁCI VE VELKÉ FIRMĚ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…