Prymula má nový tým. Podívejte se, kdo rozhoduje o vašich životech

02.04.2020 21:52

Jak uvolnit Českou republiku z kazajky plošné karantény? Plukovník Roman Prymula s týmem 29 specialistů ladí chytrou karanténu. Počítá se i s bojem proti fake news o koronaviru. Zhruba polovinu tohoto týmu tvoří příslušníci armády.

Prymula má nový tým. Podívejte se, kdo rozhoduje o vašich životech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Prymula

Roman Prymula už nevede ústřední krizový štáb. Místo toho řídí tým třiceti expertů, kteří připravují opatření na tzv. chytrou karanténu a promýšlejí, jak bojovat s pandemií koronaviru podle toho, jak se mění situace v jednotlivých krajích. V týmu působí zástupci Ministerstva vnitra, Ministerstva obrany, zástupci hasičů, policistů i hygieniků.

Agenturu vojenského zdravotnictví zastupuje lékař a generál Zoltán Bubeník, centrální nákupy má na starosti Marek Brosche, obchodní náměstek z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Spolu s nimi pracují i šéfka středočeských hygieniků Jarmila Rážová či vládní zmocněnec pro IT Vladimír Dzurilla,“ napsal server Lidovky.cz.

Vojáci tvoří asi polovinu týmu plukovníka Prymuly.

Tým se bude snažit mimo jiné zjistit i to, jak moc je společnost promořená virem, to znamená kolik lidí má nebo prodělalo nemoc Covid-19, aniž byli zachyceni hygienou.

Kromě toho také členové týmu bojují proti lživým zprávám o koronaviru.

Armáda na sociální síti Twitter popsala, proč je dobré souhlasit s poskytnutím dat od bank a mobilních operátorů hygienikům. Snáz se tak zjistí, s kým se opravdu člověk potkal, kde se pohyboval. Pokud nakažený občan nesouhlasí s poskytnutím dat, hrozí, že si nevzpomene na úplně všechna místa, kde se pohyboval posledních pět dní. 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…