Psal mi posluchač, údajně z důvěryhodných zdrojů... Komentátor rozhlasu se v ČT rozpovídal o Babišovi

30.12.2016 7:45

Komentátor Českého rozhlasu Petr Nováček se ve čtvrtečním vysílání pořadu Události, komentáře na ČT24 vyjádřil mimo jiné k nadcházejícím sněmovním volbám.

Psal mi posluchač, údajně z důvěryhodných zdrojů... Komentátor rozhlasu se v ČT rozpovídal o Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Přední hvězdou politického předvolebního souboje je podle Nováčka druhý nejbohatší muž této země, majitel holdingu Agrofert Andrej Babiš. „Mezi Babišovými ‚třídními bratry‘, tím myslím jinými českými milionáři, miliardáři, existují lidé, kteří mají obavy z toho, aby se po příštích volbách nestal Andrej Babiš tím, kdo bude monopolně určovat politiku v této zemi. A tak vysílají emisary k politickým stranám,“ podotkl s tím, že emisaři těm stranám říkají, že od nich nic nechtějí, jen jedno jediné. 

„Nastane-li situace, že Andrej Babiš volby vyhraje a bude potřebovat k parlamentní většině další stranu do koalice, tak vy tu nabídku odmítnete. Dnes, protože už jsem to naznačil u nás v Českém rozhlase, mi psal jeden posluchač, s kterým vedeme mailovou korespondenci, který mi hned nabídl vysvětlení jiné a údajně z důvěryhodných zdrojů, že totiž Andrej Babiš sám dobře ví, že by se mohlo stát to, co Vladimíru Mečiarovi svého času na Slovensku, že vyhraje volby, ale nebude s ním chtít jít nikdo do koalice. A proto, že prý psal tento pan posluchač mně, že jest nakloněn tomu, aby vznikla nějaká malá politická strana, kterou on finančně i jinak zabezpečí,“ popsal Nováček.

Podle něj by tak mohlo vzniknout béčko hnutí ANO, které ovšem nebude říkat, že je spojeno jakýmkoliv způsobem s Babišem. A to by pak činilo toho koaličního partnera. „Já k tomu hned řeknu: Je nedlouho před volbami a nedovedu si dost dobře představit, že by takovéto béčko stihlo do té doby získat u našich spoluobčanů tolik hlasů, a tudíž tolik mandátů, aby pro Andreje Babiše, pokud by volby do Poslanecké sněmovny vyhrál, bylo tím podstatným kamenem, který by převážil ve smyslu k podstatné parlamentní většině,“ uvedl. Podle něj je tak pravděpodobnější první zmíněná varianta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…