Psala mi důchodkyně z Kladna, že nemá internet. Po hádce se Sobotkou přišel Andrej Babiš zazářit do TV

24.11.2016 8:44

Ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš se ve vysílání ČT24 vyjádřil k navrhované výjimce v EET – mohly by se jí vyhnout e-shopy a živnostníci, kteří mají paušální daň a roční příjmy do 250 tisíc korun. Kvůli výjimce došlo ke střetu na koaliční radě.

Psala mi důchodkyně z Kladna, že nemá internet. Po hádce se Sobotkou přišel Andrej Babiš zazářit do TV
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Já bych chtěl zdůraznit, že to není paušální výjimka. Je tam možnost získat tu výjimku. A nic se nemění. Od 1. 12. začíná ta první vlna a té se to de facto ani netýká,“ hájil doslova změnu v EET ministr Babiš.

„Ale ty změny píše život. A pokud mi píše 89letá důchodkyně z Kladna, která má malý obchůdek, která nemá vlastně ani internet, má malinké tržby, tak taková paní, která prodává vyloženě to ovoce, zeleninu pro důchodce, tak může požádat finanční správu o paušální daň a domluvit se s finanční správou, zaplatí 600 korun ročně a potom nemusí evidovat,“ popsal Babiš, co u něj rozhodlo. Znovu však zopakoval, že to není výjimka, ale možnost pro ty nejmenší.

Video najdete ZDE.

Babiš se také vyjádřil k výroku předsedy poslaneckého klubu Jiřího Miholy, který na Twitteru popsal jednání koaliční rady. „Nervnější koaliční radu jsem asi nezažil. Ani premiér neudržel nervy na uzdě, Babiš se sebral a odešel, výlevy dalších. Takhle domluva nevypadá,“ napsal Mihola.

„Bylo to v rámci bodu EET, kdy jsme se snažili vysvětlit panu premiérovi, že to je možnost. My chceme, aby lidi platili daně, nechceme je obtěžovat. A to je ten cíl. A pan premiér se rozčílil a postavil se a řekl, že nemusíme pokračovat. Tak já jsem se sbalil a odešel jsem. Ale myslím si, že se ty emoce zklidní,“ dodal Babiš.

Závěrem Babiš vyvrátil, že by šlo o rozmíšku k zákonu lex Babiš. „Tak samozřejmě, ten zákon je z dílny pana Kalouska a ČSSD, pana Chvojky, má za cíl mě donutit, abych odešel z politiky, nebo zbavil firmy. Samozřejmě, nedodrželi slovo. Bylo jasně řečeno, že se to má týkat až příští vlády, říkal to i pan Chvojka, i pan premiér. Takže mě vlastně podvedli. A de facto ten dopad poškodí moje firmy už od ledna. Samozřejmě, že mně je upíráno moje právo. Všichni věděli, že mám ty firmy. Beru to jako společný útok pana Kalouska a ČSSD na moji osobu,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…