Psychiatr: Špatní psychopati jsou v kriminále. Úspěšní v parlamentu

04.09.2017 10:50

Renomovaný psychiatr Radkin Honzák pohovořil v rozhovoru pro server Seznam Zprávy o tom, proč lidé věří psychopatům v politice. Podle jeho slov jsou to rození vůdci a masa za nimi jde.

Psychiatr: Špatní psychopati jsou v kriminále. Úspěšní v parlamentu
Foto: kosmonosy.cz
Popisek: Psychiatrická nemocnice Kosmonosy

Základní výbavou psychopatických politiků je podle Honzáka neschopnost pociťovat strach. Takový člověk je dle jeho slov charismatický a bývá patologickým lhářem, kterého vzrušuje moc. „Z něj je nablízko pot cítit úplně jinak, než když já se budu potit strachy. Psychopat nesmrdí strachem,“ popsal Honzák.

Anketa

Jste rádi, že Miloš Zeman bude znovu kandidovat na prezidenta?

hlasovalo: 19772 lidí
Jak následně dodal, existují hodní a zlí psychopati. „Ti druzí neuhlídají svou agresivitu a končí v kriminále, zatímco ti první, ti chytří, jsou ve vedení podniků nebo v parlamentu,“ míní. Konkrétní, co se týče českých politiků, být nechtěl. „Nechci jim dělat reklamu,“ řekl. 

„Psychopati jsou rození vůdci. Tím, že nemají strach, za nimi jde ta masa. 66 % lidí má náchylnost k poslušnosti, je stádní typ,“ míní Honzák. „Nepřekvapuje mě obliba těchto lidí,“ dodal v souvislosti s otázkou moderátorky Renaty Kalenské, zda jej překvapuje, že je tedy volen šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

„Psychopat potřebuje také vzrušení,“ sdělil Honzák. „Vždycky tady byli. Vemte si české Přemyslovce, dotáhli to až tam, že tu byl Karel IV.“ není z toho vyděšen Honzák. „Tady ta společnost se bohužel rozpadá proto, že se rozpadá odspoda. To, že tady vládli psychopati, to tady bylo odjakživa. Ale ta společnost se rozpadá v těch nejniternějších vazbách, což byla rodina,“ podotkl, co mu vadí spíše. „Chybí tady zakotvení další generace, chybí tady smysl, co mají dělat,“ uzavřel.

Celý rozhovor najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…