Psychiatr varuje: Lidská práva, to je vlastně sobectví. Sociální inženýři vedou společnost do bažin

13.09.2020 14:08

Psychiatr Radkin Honzák v rozhovoru pro iDnes.cz hovořil mimo jiné o sociálních inženýrech. Ti, podle jeho slov, vedou naši společnost do bažin.

Psychiatr varuje: Lidská práva, to je vlastně sobectví. Sociální inženýři vedou společnost do bažin
Foto: repro Youtube
Popisek: Psychiatr Radkin Honzák

Honzák se v rozhovoru mimo jiné rozpovídal také o tom, co bývá nejčastějším důvodem, proč někdo vyhledá pomoc psychiatra. Jsou to podle něj emoční poruchy, úzkostné stavy a deprese. Zároveň také upřesnil, co je podle něj největším úskalím dnešní doby – právě z hlediska psychiatrie. 

„Hledání pocitu bezpečí a jistoty, které mají dva konce spektra – buď se můžete přimknout až ztotožnit s autoritou (a nebýt nikdy vnitřně plně uspokojen) – nebo se můžete cítit individualistou (s menším pocitem skupinového bezpečí). Málokdo z nás ale unese svou roli ve společnosti, která má své většinové požadavky,“ poznamenal Honzák. 

V současné době často nejsme schopni vydržet ve vztazích. Podle Honzáka je to proto, že jsme dali celospolečensky přednost hédonismu před jasnými pravidly. „Říkáme tomu lidská práva, ale je to vlastně výraz osobního sobectví,“ prohlásil Honzák.

Své pak řekl i k rodičovství, kdy podle něj chování rodičů ovlivňuje zásadně jejich děti. „Výchova totiž není to, co říkáme, tedy ‚pozdrav tu paní‘... Ale to, co děláme – ‚tuhle krávu nezdravíme‘. Charakterní lidé vychovají vesměs charakterní potomky, ničemové zase ničemy,“ míní Honzák, jenž je zastáncem psychosomatického přístupu, kdy dle jeho slov dělit člověka na tělo a duši je nesmysl.

Závěrem pak hovořil také o pohlaví, které je dle něj zpochybňováno. „Natož role... nejistota se táhne bohužel od časů dospívání a společenská atmosféra neposkytuje pravidla. Tradiční mužská role je zpochybněna, kluci se nesmějí poprat, což je přirozený biologický princip sebeprosazení, a ‚sociální inženýři‘ ženou naši společnost do bažin.

Když se toho nikdo neujme, energičtí psychopati a psychopatky nám mohou v životech způsobit pěknou paseku. My, co jsme přežili ideologie nacismu i komunismu, tedy bijeme na poplach,“ připomněl Honzák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…