Publicista Neff uvažuje: Tohle Zeman neudělá

20.09.2020 8:15

Koalice ANO a ČSSD, konkrétně premiér Andrej Babiš a vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček, žádají konec předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petra Rafaje. A právě proto, že to vládní politici žádají, tak to podle publicisty Ondřeje Neffa prezident Miloš Zeman v žádném případě neudělá.

Publicista Neff uvažuje: Tohle Zeman neudělá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Česka Miloš Zeman

Spisovatel Ondřej Neff v komentáři na serveru Neviditelný pes vysvětlil, proč prezident Zeman neodvolá šéfa Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petra Rafaje.

Zeman Rafaje nevyhodí. Jelikož to takzvaně všichni chtějí, je absolutně vyloučeno, aby to Zeman udělal. V tomto je naprosto předvídatelný, něco jako lovecký pes,“ podotkl Neff.

Otázkou prý je, jak z toho Zeman vybruslí. Možná tak, že Rafajovi doporučí, aby sám rezignoval, a o tomto svém doporučení nepřímo sdělí novinářům, takže se Rafaj ocitne pod tlakem. Ale ať už se Zeman rozhodne jakkoliv, prý bude zohledňovat jen své ego, ego monarchy a nic jiného.

Možná, že vyrukuje s nějakým třetím řešením. Ale zase, je naprosto jisté, že to rozhodnutí nebude brát ohled na prospěch nebo neprospěch veřejných věcí. Bude čistě nasměrováno na jeho ego monarchy, ustaveného zbabělostí Sněmovny. Ta odsouhlasila přímou volbu prezidenta, aniž by vymezila pravomoci a odpovědnosti, a nezasáhla, ani když v roce 2013 Sněmovnu zesměšnil, když neuznal její většinu a najmenoval úřednickou vládu podle svého gusta. Důsledky neseme dodnes a fraška s Rafajem je jen další epizoda v seriálu šaškáren, jmenováním Zemana nastartovaném,“ napsal Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…