Publicista Šebestík: Nebýt Rudé armády, Německo by s Čechy zatočilo. A co dnes? Jisté šlechtické rody a církve by rády...

09.05.2015 16:22

Zastupující říšský protektor Reinhard Heydrich v roce 1941 jasně řekl, co se stane s českým národem, pokud nacisté druhou světovou válku vyhrají. Znamenalo by to pro nás v zásadě konec. Ivo Šebestík v textu uveřejněném na serveru Altpress.cz uvádí, že se tak nestalo díky zásahu Rudé armády. Tatáž armáda ale prý narušila plány, které v českém království prosazovala už pobělohorská šlechticko-církevní elita.

Publicista Šebestík: Nebýt Rudé armády, Německo by s Čechy zatočilo. A co dnes? Jisté šlechtické rody a církve by rády...
Foto: Hans Štembera
Popisek: S vlajkou na chladiči Škodovky

Heydrich ve svém, dnes již známém projevu, konstatoval, že českého dělníka je třeba „vytěžit“ pro válečné úsilí nacistů. Po vítězném ukončení války je však třeba prostor Čech a Moravy učinit čistě německým. Tehdejší protektorát se měl stát pevnou součástí říše. Odpůrci nacistů měli být postříleni či přesídleni na východ, „správně smýšlející lidé“ měli být poněmčeni.

Autor prohlašuje, že nacistický plán na ovládnutí Čech, Moravy a Slezska byl vlastně jen extrémním vyústěním dlouhodobých německých plánů na ovládnutí srdce Evropy, které můžeme sledovat již od dob Bílé hory.

„Sovětské osvobození Československa tuto koncepci v Čechách, na Moravě a ve Slezsku na dlouhou dobu znemožnilo. Mnohé ‚rodinné‘ vazby byly zpřetrhány, přístup k důležitým pozicím v zemích znemožněn, části majetků znárodněny, katolická církev, onen pragmatický svorník světského a náboženského života, postavena na okraj. Zkrátka a dobře, po čtyři desetiletí zde vládli ‚neurození a neposvěcení‘. To, že neurození byli i nekompetentní, vadilo mnohem méně, než to, že nepatřili ‚do rodiny‘ a ani se k ní nehlásili,“ konstatuje autor.

Možná i proto nositelé „bělohorských myšlenek“ dnes tak výrazně shazují úlohu Rudé armády při osvobozování naší vlasti. Pokud se snad český národ pod vedením svých elit vrátí k myšlence, že po boku Německa nám bude dobře, pak český národ zanikne podle Šebestíka i bez příšerného Heydrichova plánu.

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…