Publicista Veselý po masakru v Paříži: Roste tu fašismus a muslimové jsou bezdůvodně šikanováni jako kdysi židé

08.01.2015 10:17

Útoky na redakci francouzského časopisu jsou prý vítanou příležitostí k dalšímu oživení nenávisti vůči muslimům. Daniel Veselý, píšící pro server Britské listy, má přitom pocit, že na tuto skupinu hází západní svět stále více frustrace za své problémy, způsobené někým úplně jiným.

Publicista Veselý po masakru v Paříži: Roste tu fašismus a muslimové jsou bezdůvodně šikanováni jako kdysi židé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spontánní projev uctění památky obětí teroristického útoku na satirický magazín Charlie Hebdo před francouzským velvyslanectvím v Praze

„Zdá se, že muslimové žijící v západní společnosti se pomalu, ale jistě ocitají v pozici, v jaké se nacházeli Židé ve 30. letech minulého století, ačkoliv prozatím čelí jen verbálním hrozbám a iracionální nenávisti,“ zahajuje svůj komentář. Společnost prý rozhodně není nejvíce ohrožena islámským terorismem a hordami děloh muslimských žen, jak se nám snaží vykládat.

„Za sebe mohu s jasnou myslí prohlásit, že na základě postřehů z mých cest do islámských zemí i ze zkušeností s evropskými muslimy jsou muslimové těmi nejvřelejšími lidmi, jaké jsem potkal,“ svěřuje se Veselý. Podle něj je největším problémem fašizace západní společnosti, před kterou varuje čím dál více teoretiků.

Názory, že žijeme v děsivých časech, doposud vyhrazené spíše okrajovým proudům, si podle něj nyní začíná osvojovat už i hlavní proud. Jako příklad uvádí článek Paula Krugmana, držitele Nobelovy ceny za ekonomii, v široce populárním deníku New York Times.

Celý komentář ZDE

Stále se prý prohlubuje propast mezi nejbohatšími a nejchudšími, a to vinou stagnujících mezd, nezaměstnanosti, ale rovněž různých úsporných programů, díky kterým prý elity doslova „ždímají“ své zisky z nižších příjmových skupin.

Konvenční levice, reprezentovaná „osobnostmi“ kalibru Baracka Obamy nebo Francoise Hollanda, s tím nedokáže nic dělat a vyklízí prostor „hrozivým figurám“, mezi kterými Veselý jmenuje Marine LePenovou, britského euroskeptika Nigela Farage a Krugmanem opomenuté Viktora Orbána a či ukrajinské fašisty.

Zatímco západní civilizace stagnuje, Čína nebo Indie expandují a dávají čím dál většímu počtu chudáků možnost zažít luxus střední třídy. Tím ještě více prohlubují frustraci Západu. Výsledkem pak je prý „zcela iracionální ostrakizace bezbranných minorit“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…