Publicista k Merkelové a uprchlíkům: Charita nesmí rozvracet vlastní rodinu. Tohle by nepřežil nikdo

29.10.2015 7:14

Nad tím, že většina komentátorů v českých mediích kritizuje českou vládu za odmítání uprchlických kvót, za nedostatek solidarity s Unií a za nepochopení dnešního globálního světa a pozitivního přínosu migrantů, se na serveru Neviditelný pes zamýšlí publicista a politolog Alexander Tomský.

Publicista k Merkelové a uprchlíkům: Charita nesmí rozvracet vlastní rodinu. Tohle by nepřežil nikdo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog Alexander Tomský

Připouští, že do jisté míry mají tito komentátoři, neboli kazatelé, jak je Tomský označuje, pravdu.

„Jenomže oni to míní jako morální výtku, ve skutečnosti je přízemní postoj správný – antiidealistický populus má pravdu. Evropu obchází strašidlo idealismu. Kdyby vládl pragmatismus a vnější hranice Unie, neutopily by se 3 000 utečenců v moři a nedošlo by k dnešní lidské záplavě a začínajícímu rozvratu v Německu,“ píše Tomský.

Celý text je ZDE.

Nepředpokládá, že by „moralizátoři“ nevěděli, že ty miliony migrantů, které se valí do Německa, „zakomplexovaná německá Willkommenskultur“ politicky neustojí. „Už jen proto, že pochází z falešného pocitu kolektivní viny a potřeby exkulpace, ale tak jako tak nemůže soudržnost společnosti vůči tsunami uprchlíků z antagonistické kultury v klidu a míru přežít,“ obává se Tomský.

Varuje, že takový nápor zničí sociální smír i životní úroveň domácích včetně těch nejchudších a ještě vzniknou nezvladatelná ghetta. Podobně, jako se to stalo ve švédském Malmö, ve francouzském Marseilles a jinde.

Podle Tomského mají politici svatou povinnost řídit se ctností uměřenosti, vyjádřenou i českým úslovím bližší košile než kabát. „Charitativní pomoc nesmí rozvracet vlastní rodinu, a proto je až na druhém místě. Takovou politiku, jakou demonstrují, by nepřežila žádná společnost, a to samozřejmě většina Čechů na rozdíl od nelidských humanistů jasně vidí a její obavy z milionů muslimů jsou oprávněnou, byť bezmocnou reakcí zdravého rozumu,“ podotýká Tomský.

Dodává, že příliv migrantů neustane, dokud nezavede Unie, čili Německo, vnější hranici a nezruší zásadu neomezené azylové politiky, jež dnes zahrnuje i válečné utečence.

reklama

autor: vam

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…