Publicista udeřil: Kyberšikana Emmy Smetana?! Takže z lepšolidí se sranda dělat nesmí? Musíme si jich jen vážit a klanět se?

21.04.2019 7:15

Reakcemi na smutné selfie moderátorky Emmy Smetany s hořící Notre-Dame za zády to jenom srší. Meme, které ve spojitosti s tím pak mnohé pobavilo, jiní označili za kyberšikanu. Humbuk, který Smetana svou fotografií z místa tragédie ve Francii vyvolala, čte publicista Tomáš Vyoral tak, že někteří „lepšolidi“ zkrátka nesnesou srandu, je-li namířena proti nim, respektive jejich hlouposti. Její spolubojovníci z DVTV nebo Bakalových novin jsou podle něj natolik mimo, že to ještě sami čeří.

Publicista udeřil: Kyberšikana Emmy Smetana?! Takže z lepšolidí se sranda dělat nesmí? Musíme si jich jen vážit a klanět se?
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Emma Smetana

Selfie Smetany se smutným výrazem ve tváři v popředí před v dáli hořící Notre-Dame, které Vyoral označil za evidentní přešlap, který musí vidět i její nejzarytější fanoušci, využili vtipně lidé na sociálních sítích. Její tvář začali umisťovat na nejrůznější jiné fotografie, například přistání na Měsíci, Titanik a podobně.

Problém však podle publicisty je, že si lidé začali dělat srandu sice z blbosti, ale těch „kvalitních“, „objektivních“ a hlavně „nedotknutelných“, to je potom oheň na střeše. „Mám pocit, že při pocitu vlastní jedinečnosti, dokonalosti z mého subjektivního pohledu, pak arogance a nadřazenosti, to pro Emmy citlivou duši musela být slušná rána,“ soudí Vyoral.

Anketa

Přispějete na obnovu katedrály Notre-Dame?

hlasovalo: 13038 lidí
Následně Vyoral připomíná, že už jednou se Smetana vyjádřila, že „české buranství ve smyslu vulgarity, šovinismu a celkové omezenosti a nezvědavosti na svět, to jsou věci, které špatně snáším“. „Tak se snad ani nemohla divit, že si ‚čeští burani‘ podali její přešlap s vulgaritou, šovinismem a omezeností sobě vlastní, ne?“ diví se publicista.

Ti, co se snažili ji v této věci bránit, tomu také prý moc nepomohli. „Její kolegové z Bakalovin, kteří přispěchali na pomoc, internetovou legraci ještě umocnili. Holt povznést se nad svoji blbost a umět si udělat ze sebe srandu neumí každý. A už vůbec ne řada ‚lepšolidí‘,“ konstatoval.

Zmínil, že Ondřej Kundra z Respektu zase napsal, že další a další fotky Emmy Smetany jsou na hranici s kyberšikanou. DVTV tam podle něj měla svoji reportérku, nepřebírali jiné televize a selfíčkem jen poutali na to, že tam jsou. Proti kyberšikaně Emmy se ohradila i celá redakce DVTV.

  • Původní zdroj ZDE

Konkrétně pak její kolega Martin Veselovský z DVTV na svém Facebooku na obranu Emmy uvedl, že fundovaně reportovala o klíčové události posledních dní. „Komentovala situaci, mluvila s francouzskými poslanci. Odvedla naprosto profesionální práci...,“ napsal.

„Nevím, jako naprosto profesionální práce mi selfíčko s hořící Notre-Dame nepřipadá, ale ok...,“ kontroval Vyoral s tím, že nic extra vulgárního ani kyberšikanózního nezaznamenal. „Spíš mi přijde, že z lepších lidí se prostě sranda dělat nesmí. Musíme si jich vážit, vzhlížet k nim a klanět se na potkání!“ zhodnotil na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…