Publicista varuje: Pozor, Češi. Konvičkovci a ti druzí, co vyvolávají strach... To není jen tak. Je za tím něco jiného

17.06.2015 10:11

Nesedejme vrchnosti na lep, když se nám snaží vsugerovat, jaké pro nás uprchlíci představují nebezpečí. Snaží se akorát odvést naši pozornost od skutečných problémů. Ve svém komentáři na levicovém serveru Altpress to tvrdí publicista Daniel Veselý. Naposledy prý taková laciná xenofobie vedla do plynových komor.

Publicista varuje: Pozor, Češi. Konvičkovci a ti druzí, co vyvolávají strach... To není jen tak. Je za tím něco jiného
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Veselý tvrdí, že vrchnost odjakživa potřebovala strach, aby držela čas od času rebelantský plebs na uzdě; aby byl poslušný a poddajný jako žluklé máslo. Dnes to prý sice provádí poněkud přijatelnějšími způsoby, než je bití karabáčem či upalování největších (domnělých) nepřátel na inkvizičních hranicích, nicméně o to sofistikovaněji – s pomocí mainstreamových médií.  

Ta dle něj přilévají olej do ohně, když píší o tom, že nám hrozí bezuzdné nájezdy uprchlíků po vzoru Čingischánových loupících mongolských hord – tu plenící výsostné evropské državy v Itálii, onde okupující nádraží v Olomouci. A vytvářejí klima strachu, když hovoří o otevřené válce proti nám, slušným občanům, jejichž rodiny jsou „ohroženy“ rozžhavenými dělohami muslimskými žen a přízraky džihádistů z Islámského státu s nabroušenými dýkami do tvaru půlměsíce.

Takto definovaný nepřítel však dle Veselého ve skutečnosti žádným nepřítelem není, neboť je prý vesměs naprosto bezbranný. Bát bychom se dle něj měli naopak těch, kteří nám před ním nabízejí ochranu – vlád a jejich mocenských pák, armády a policie, případně údajně otevřeně fašistických organizací jako je inciativa Islám v ČR nechceme budějovického entomologa Martina Konvičky.

„Běží tady o klasickou šablonu – vyvolávání strachu, jen abychom se – chraň bůh! – nezabývali třeba reálnými problémy, například v jaké černé díře mizí ročně stamiliardy z peněz daňových poplatníků, kdo osekává sociální stát, s jakými příšernými diktaturami spolupracujeme, a tím legitimizujeme skutečná zvěrstva – a nakonec, jak sami šířením laciné xenofobie přispíváme k peklu, které vyvolává válku „plebsu“ proti „plebsu“, zatímco si pravý nepřítel mne ruce. Kam to vede, to víme velice dobře; do plynových komor…“ nachází Veselý paralelu.

Celý komentář k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …