Pustíme té svini žilou a uspořádáme barbecue. Toto napsal na Facebook a šel střílet policajty

12.07.2016 21:38

„Ta svině zastřelila Altona Sterlinga v Louisianě. Vy a já dobře víme, co musíme dělat. Teď nemluvím o nějakém pochodování ulicemi, dělání kraválu nebo navštěvování všemožných demonstrací. Musíme vyrazit do boje! Je na čase navštívit Louisianu a uspořádat barbecue. Vrcholem této události bude puštění žilou té svině,“ zveřejnila na své facebookové stránce Afroamerická liga obrany, jejímž fanouškem byl i Micah Xavier Johnson, střelec odpovědný za dallaský masakr.

Pustíme té svini žilou a uspořádáme barbecue. Toto napsal na Facebook a šel střílet policajty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA.

Nedlouho poté, co Micah Xavier Johnson zastřelil v americkém Dallasu pět policejních důstojníků, si začal pozpěvovat a vysmívat se přeživším policistům. Vyhrožoval, že zabije další policisty výbuchem náloží, které u sebe měl údajně mít, sdělil CNN šéf dallaské policie David Brown.

„Vyjednávali jsme s ním přes dvě hodiny a on nám po celou tu dobu jen lhal, hrál s námi hry, smál se nám přímo do očí a ptal se, kolik policejních důstojníků už ‚dostal‘. Řekl, že jich chce zabít víc,“ sdělil médiím Brown.

Důkladná prohlídka útočníkova domu odhalila, že měl spoustu surovin, z kterých se dala lehce zhotovit výbušnina. Brown zmínil, že policie v jeho domě našla spoustu výbušného materiálu spolu s deníkem, jehož obsah naznačoval, že se Johnson školil v oblasti výbušnin a chystal se k nějaké „větší akci“. „Bylo toho dost na to, aby zdevastoval část našeho města,“ uvedl Brown.

Den před tím, než došlo k dallaskému masakru, Afroamerická liga obrany vyzvala k odvetě za smrt Altona Sterlinga, černocha, který byl nedávno zastřelen již poté, co byl zpacifikován a nehybně ležel na zemi.

„Ta svině zastřelila Altona Sterlinga v Louisianě. Vy a já dobře víme, co musíme dělat. Teď nemluvím o nějakém pochodování ulicemi, dělání kraválu nebo navštěvování všemožných demonstrací. Musíme vyrazit do boje! Je na čase navštívit Louisianu a uspořádat barbecue. Vrcholem této události bude puštění žilou té svině,“ zveřejnila na své facebookové stránce Afroamerická liga obrany. Tento úryvek označil jako „líbí se mi“ i střelec Johnson.

Johnson byl fanouškem této skupiny na Facebooku. Několikrát rovněž navštívil internetové stránky Národu islámu a politické strany Černých jezdců za osvobození.

Bývalý vysoce postavení důstojník FBI Tom Fentes prohlásil, že facebookové zprávy a ty skupiny, které je produkují, by měly být monitorovány stejně důsledně, jako federální vláda vyšetřuje Islámský stát.

„Nijak se to neliší od propagandy Islámského státu. Otázka pro zákonodárce tkví v tom, kde je hranice mezi svobodou slova a něčím, co do této kategorie již nepatří. Jestliže je na internetu volně dostupné nějaké sdělení, které přímo navádí k násilným činům, i kdyby to mělo vliv pouze na jednoho člověka, není to už problém?“ táže se Fuentes.

Johnsonovo počínání překvapilo zejména jeho rodiče, kteří byli po incidentu naprosto v šoku. Jeho matka dokonce médiím sdělila, že když byl Johnson malý, chtěl se stát policistou.

„Miloval svoji zemi,“ prohlásila Delphine Johnsonová v rozhovoru pro The Blaze. „Chtěl ji ochraňovat,“ dodala.

Jeho postoj se prý ovšem radikálně změnil poté, co si odsloužil šest let v americké armádě, což zahrnovalo i sedm měsíců v Afghánistánu. „Přeměnil se z okouzlujícího extroverta v naprostého vyvrhele,“ uvedla jeho matka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…