Putin: Návrat Krymu do Ruska je nejsilnějším projevem bratrské lásky a historickým milníkem

31.12.2014 19:49

Návrat Krymu do Ruska je jednou z nejdůležitějších událostí ruské historie. V novoročním projevu to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin. Ukrajinský poloostrov Krym Rusko anektovalo navzdory protestům mezinárodního společenství letos v březnu. Uvedl to zpravodajský server Lidovky.cz.

Putin: Návrat Krymu do Ruska je nejsilnějším projevem bratrské lásky a historickým milníkem
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin

„Láska k vlasti je jedním z nejsilnějších a nejvíce povznášejících citů,“ uvedl prezident. Ruský patriotismus se prý plně projevil v „bratrské podpoře obyvatel Krymu Sevastopolu, kteří se rázně rozhodli vrátit se domů“. „Tato událost zůstane navždy jedním z nejdůležitějších milníků historie naší vlasti,“ dodal Putin.

Prezident Putin čelí největší výzvě za 15 let v nejvyšších státních funkcích. Ruská ekonomika upadá do recese v důsledku poklesu cen ropy a západních sankcí uvalených právě kvůli anexi Krymu a podpoře proruských separatistů na východě Ukrajiny.

Do nového roku však Putin ve své řeči pohlédl s jistým optimismem: „Tento roku bude takový, jaký si ho sami uděláme, jak efektivně, tvořivě a účinně se každý z nás zapojí.“ Vzhledem k tomu, že se prezidentův projev tradičně vysílá krátce před půlnocí místního času, vyslechli si jeho slova nejprve obyvatelé nejvýchodnější části Ruské federace. V Moskvě zazní před 22:00 SEČ.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…