Putin bez obalu o tom, proč Turci sestřelili ruský bombardér

01.12.2015 10:08

Rozhodnutí Turecka sestřelit ruské letadlo mělo zajistit bezpečnost pro nelegální dodávky ropy ze Sýrie do Turecka. V Paříži to dnes prohlásil ruský prezident Vladimir Putin. Rusko má prý důkazy, že z nalezišť kontrolovaných Islámským státem se vyvážejí "průmyslové objemy" ropy do Turecka.

Putin bez obalu o tom, proč Turci sestřelili ruský bombardér
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Sestřelení ruského bombardéru Su-24 bylo podle Putina "velkou chybou". Turecká armáda prý neměla žádný důvod k útoku na "bezbranné" ruské letadlo. S tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem se šéf Kremlu na klimatické konferenci v Paříži nesetkal, potvrdil Putin v besedě s novináři.

Rusko bude podle prezidenta dál usilovat o vytvoření široké koalice pro boj s teroristy. Syrská krize má jen politické řešení, uvedl. O situaci v Sýrii dnes jednal s prezidentem USA Barackem Obamou a na potřebě politického urovnání krize se prý shodli.

"Panuje, myslím, shoda, kudy je třeba jít. Mluvíme-li o nezbytnosti politického urovnání, pak je třeba pracovat na nové ústavě, nad novými volbami a kontrolou jejich výsledků," prohlásil ruský prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…