Putin bude pražské hokejové finále sledovat ze Soči

17.05.2015 11:23

Vladimir Putin bude dnešní pražské finále hokejového mistrovství světa mezi Ruskem a Kanadou sledovat v televizi ze Soči. Řekl to mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov, který tak ukončil spekulace, že by šéf Kremlu mohl dnes přiletět na bleskovou návštěvu české metropole. "Samozřejmě se bude dívat. V Soči," citovala Peskova ruská tisková agentura TASS.

Putin bude pražské hokejové finále sledovat ze Soči
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Organizátoři hokejového šampionátu v minulých dnech dávali najevo, že jsou připraveni na možnost, že se Putin v případě ruského postupu do finále na poslední chvíli rozhodne zamířit do Prahy. Nezaskočilo by je prý ani prezidentovo přání vidět přímo na místě sobotní semifinále Rusko-USA. Také na to se ale Putin díval v Soči.

Podle Peskova prezident televizi sledoval ve společnosti hokejových veteránů po exhibičním utkání, které se v černomořském rekreačním středisku odehrálo. "Fandili a měli radost," řekl kremelský mluvčí, podle něhož nikdo nečekal, že vítězství bude tak jednoznačné. Ruská hokejová reprezentace v sobotu porazila americký tým 4:0.

Putin o tomto víkendu dal najevo svoji aktivní zálibu v hokeji a přidal střípek do mozaiky sportovně založeného muže, kterou si dlouhodobě vytváří. Podle agentury TASS dvaašedesátiletý prezident při sobotní hokejové exhibici nastoupil na led a nastřílel hned osm gólů, na které mu přihrávaly mimo jiné hvězdy NHL Pavel Bure a Valerij Kamenskij. Prezidentův tým složený z dalších politiků, ale i sportovců a podnikatelů nakonec vyhrál 18:6. Putin a všichni jeho spoluhráči měli na dresech stejné číslo 70 - na počest letošního sedmdesátého výročí konce druhé světové války.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …