Putin dosud přiléval olej do ohně, ale co bude dělat teď, ptá se europoslanec Rouček

11.05.2014 14:34

Europoslanec Libor Rouček (ČSSD) se zamýšlí nad dopadem dalších referend na východě Ukrajiny, které postrádají jakoukoli demokratickou legitimitu, neboť se odehrávají v chaotické situaci. Separatisté prý nakonec řeknou, že zvítězila touha po odtržení, Kyjev výsledky neuzná, ale co udělá ruský prezident Vladimir Putin?

Putin dosud přiléval olej do ohně, ale co bude dělat teď, ptá se europoslanec Rouček
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

„Dá se věřit tomu, že Rusko, které dosud přilévalo olej do ohně a vydatně přispívalo k eskalaci konfliktu, začalo mít obavy z nekontrolovatelného vývoje směrem k občanské válce? Jak máme věřit, že Kreml nesleduje s Donbasem stejný scénář jako s Krymem? Brzy se ukáže, jak si máme vysvětlit Putinovy manévry,“ podotýká Rouček.

Europoslanec označuje Putina za nevypočitatelného muže, který provokoval Západ, když na Den vítězství dorazil na Krym. Separatisty na východě Ukrajině napřed ujišťoval, že je ruská vláda připravena hájit ruské občany žijící na východě země. Před několika dny ale separatisty vyzval, aby odložili konání sporných referend. Jeho apel však nebyl vyslyšen.  

Celý text ZDE

Existuje ale i možnost, že prezident Putin už nemá tak velký vliv na dění na Ukrajině a to by možná situaci ještě výrazně zhoršilo. „Co když se občanská válka rozhoří na plno?“ klade si na závěr Rouček děsivou otázku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…