Putin doufá, že Kyjev nezabrání armádě v Debalceve složit zbraně

17.02.2015 21:50

Ruský prezident Vladimir Putin doufá, že ukrajinská vláda nebude bránit svým jednotkám v Debalceve, aby složily zbraně, a že proruští povstalci umožní ukrajinským vojákům, aby toto strategické město opustili. Řekl to dnes na tiskové konferenci v Budapešti po jednání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem.

Putin doufá, že Kyjev nezabrání armádě v Debalceve složit zbraně
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Proruští povstalci dnes oznámili, že dobyli Debalceve, které v posledních hodinách nepřetržitě ostřelovali navzdory příměří dohodnutému minulý týden.

Podle Putina boje nepřestanou, pokud si Kyjev neuvědomí, že existuje jedině mírové řešení současného konfliktu. Bez dalšího také řekl, že na Ukrajinu jsou dodávány zbraně ze zahraničí.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…