Putin hlasitě promluvil: Ukrajinská armáda je jen legií NATO. A to chce brzdit Rusko

26.01.2015 16:54

Web Russia Today citoval Vladimira Putina, který se tvrdě opřel o ukrajinskou armádu. Ta je podle něj údajně pouhou legií NATO, která nechrání národní zájmy, ale geopoliticky se snaží brzdit Rusko.

Putin hlasitě promluvil: Ukrajinská armáda je jen legií NATO. A to chce brzdit Rusko
Foto: RussianMind
Popisek: Staronový ruský prezident Vladimir Putin

Ruský prezident Vladimir Putin prohlásil, že to, co se děje na Ukrajině, je občanská válka a že ozbrojené síly této země jsou ve skutečnosti legií NATO. "Často říkáme: ukrajinská armáda, ukrajinská armáda. Kdo tam ale ve skutečnosti bojuje?" cituje Russia Today. Ukrajinská armáda je  totiž podle Putina fakticky legií NATO, která nechrání národní zájmy, ale geopoliticky se snaží brzdit Rusko.

"Vedle oficiálních jednotek ukrajinských ozbrojených sil tam rozsáhle působí nacionalistické dobrovolnické prapory,“ dodal ruský prezident. "Bohužel, oficiální kyjevské orgány nechtějí jít cestou mírového urovnání, nechtějí řešení politickými prostředky." Zpočátku používaly policii, poté bezpečnostní služby a pak armádu, uvedl dále Putin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…