Putin je prý nejbohatší člověk na světě. Jako prezident ukradl, co mohl, cituje Reflex muže, který mu spravoval peníze

30.07.2015 19:58

Podle Sergeje Pugačeva, kdysi jednoho z nejvýznamnějších bankéřů Putina a Kremlu, je prezident Ruské federace v současnosti nejbohatším mužem planety. Informoval o tom časopis Reflex s odkazem na britský The Guardian.

Putin je prý nejbohatší člověk na světě. Jako prezident ukradl, co mohl, cituje Reflex muže, který mu spravoval peníze
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

„Putin se nedívá na majetek jako běžní lidé. Cokoliv, co je v Ruské federaci, považuje za svůj majetek včetně bohatých ropných firem, jako jsou Gazprom a Rosneft,“ řekl údajně Pugačev v rozhovoru pro britský list s tím, že je z tohoto důvodu Putinův celkový majetek složité spočítat.

„Dokud ovládá Rusko, je jeho majetek nemožné odhadnout,“ je přesvědčen Putinův bývalý bankéř, se kterým se ruský prezident rozešel v roce 2010, a tak před ním Pugačev o rok později raději utekl do Londýna.

„Osobní majetek Putina, který je ukrytý v různých zahraničních kontech a investičních fondech, ve kterých nefiguruje Putinovo jméno, odhaduji na 200 miliard dolarů. Z osobní zkušenosti vím, že za prvních deset let Putinovy vlády Putin ukradl, co mohl,“ dodal v rozhovoru ostře Pugačev.

Údajných 200 miliard dolarů v osobním vlastnictví je prý přitom dvakrát více, než kolik oficiálně vlastní nejbohatší člověk světa a zakladatel Microsoftu Bill Gates.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…