Putin nadával svému mluvčímu. Ten pravil: Nikomu bych to nepřál

19.04.2016 8:14

„Nikomu bych nepřál prezidentovu kritiku,“ prohlásil v neděli v ruské televizi tiskový mluvčí Vladimira Putina poté, co při poslední přímé lince ruský prezident na základě chybných materiálů hovořil o spojení mezi německým deníkem Süddeutsche Zeitung a americkou bankou Goldman Sachs.

Putin nadával svému mluvčímu. Ten pravil: Nikomu bych to nepřál
Foto: Radim Panenka
Popisek: Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov

14. dubna při Přímé lince s prezidentem Putin prohlásil, že bavorský deník, který před necelými dvěma týdny zveřejnil takzvané „Panamské listy“, spadá do mediálního holdingu náležícímu americké bance Goldman Sachs.

Tiskový mluvčí prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov v neděli v ruské televizi objasnil, že zodpovědnost za chybné informace předané Putinovi o spojení mezi americkou bankou a německým deníkem nesou prezidentovi pomocníci.

Peskov během pořadu přiznal, že mu již bylo ze strany ruského prezidenta vyčiněno. Na otázku moderátora o tom, jestli došlo i na nějaký trest, Peskov přímo odpovědět nechtěl. Zmínil ovšem, že „by prezidentovu kritiku opravdu nikomu nepřál“.

Podle informací udaných kanálem Rusko dnes (RT) již Kreml poslal na adresu bavorského deníku oficiální omluvu za chybné prohlášení o jejich spojení s americkou bankou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…