Putin navrhl Vídeň jako místo pro mírové rozhovory Ukrajinců

19.09.2014 12:05

Mírová jednání mezi ukrajinskou vládou a separatisty z východu země by mohla probíhat ve Vídni. Navrhl to ruský prezident Vladimir Putin, který prý již v tomto duchu oslovil rakouského kancléře Wernera Faymana. Důvodem je podle slovenského deníku SME velmi neutrální postoj, který Rakousko zastává k ukrajinským událostem.

Putin navrhl Vídeň jako místo pro mírové rozhovory Ukrajinců
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Ze slov kancléře Faymana podle slovenského deníku vyplynulo, že situace je mnohem nadějnější, než když s Putinem hovořil naposledy. Stále však prý není taková, jak by si představoval. Putin měl v rozhovoru ocenit neutrální pozici Rakouska a navrhnout, aby se Vídeň stala centrem případných mírových rozhovorů.

Rakousko v celé ukrajinské krizi usiluje o obezřetný postup a podle agentury Reuters opatrně manévruje mezi solidaritou s EU v otázce sankcí a otevřenou komunikací s Moskvou. V posledních dnech Faymanova vláda poněkud přitvrdila svůj postoj vůči Kremlu, rakouští podnikatelé však jsou stále vůči Rusku vstřícní.

Prezident Putin navštívil Vídeň v červnu a slovenský deník připomíná, že byl přijat velmi vřele. A to i přesto, že vztah EU, ke které je jinak Rakousko příkladně loajální, již vůči Moskvě přitvrzoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Dancso - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…