Putin nečeká, že konflikt na Ukrajině přeroste ve válku

23.02.2015 21:24

Ruský prezident Vladimir Putin neočekává, že by se mohl ukrajinský konflikt změnit ve skutečnou válku. Prohlásil to dnes v rozhovoru pro ruskou televizní stanici Rossija 24. Nedávné prohlášení ukrajinského prezidenta Petra Porošenka o tom, že hodlá Ukrajině vrátit okupovaný Krym, označil Putin za "revanšismus".

Putin nečeká, že konflikt na Ukrajině přeroste ve válku
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin

"Soudím, že takový apokalyptický scénář je sotva možný," komentoval šéf Kremlu úvahy o válce na Ukrajině. "Doufám, že tak daleko to nikdy nedojde," poznamenal.

Základní podmínkou urovnání ukrajinské krize je podle ruského prezidenta dodržování dohod o příměří dojednaných v Minsku. "Velmi doufám, že budou respektovány. Pokud se tak stane, bude to správná cesta k normalizaci situace v této části Ukrajiny. Válku na periferii Evropy si nepřeje nikdo," uvedl.

"Vedení tak velkého evropského státu, jakým je Ukrajina, by mělo především vrátit zemi k normálnímu životu, postarat se o ekonomiku a sociální sféru a civilizovaně navázat vztahy s jihovýchodem. Mělo by zajistit zákonná práva a zájmy lidí žijících v Donbasu," prohlásil Putin.

Pokud jde o Krym, považuje prezident Porošenkovy sliby o návratu autonomní republiky za "revanšismus". Mezinárodní společenství by podle kremelského vůdce mělo respektovat vůli obyvatel Krymu, která se loni projevila spojením s Ruskem. "Doufám, že naši partneři v blízkém i vzdáleném zahraničí to pochopí, protože nejvyšším kritériem pravdy může v daném případě být jen mínění lidu," prohlásil Putin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…