Putin není seriózní partner, uhodil v televizi Stropnický. Ruských tanců už je prý příliš

23.07.2014 20:05

K nalezení viníků, kteří sestřelili malajsijský dopravní letoun nad východní Ukrajinou, zřejmě nikdy nedojde. A ruský prezident Vladimir Putin není seriózní partner k jednání. Tato slova zazněla od českého ministra obrany Martina Stropnického (ANO) v pořadu České televize Interview ČT24.

Putin není seriózní partner, uhodil v televizi Stropnický. Ruských tanců už je prý příliš
Foto: Daniela Čunková
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Minulý čtvrtek byl nad východní Ukrajinou, kde zuří boje mezi vládními vojáky a proruskými separatisty, sestřelen dopravní letoun malajsijské letecké společnosti. Na jeho palubě zahynulo téměř tři sta cestujících.  Ze sestřelení boeingu se navzájem obviňují obě válčící strany. Mluví se i o angažovanosti Ruska. Viník nicméně stále nebyl odhalen.

Martin Stropnický v pořadu vyjádřil skepsi ohledně objasnění toho, kdo skutečně může za pád letadla. Podle něj dosavadní průběh katastrofy nenapovídá tomu, že by bylo možné nalézt nějaké jasné vysvětlení. Mimo jiné i proto, že se začaly houfně objevovat spektakulární teorie. „Jsme svědky dezinformační kampaně. K vyjasnění zřejmě nedojde,“ řekl.

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu navíc deklaroval posílení vojenské moci své země. Odůvodnil to posilováním vojenské přítomnosti NATO ve východní Evropě, což vnímá jako hrozbu. Podle českého ministra obrany Putin pouze pokračuje v rétorice, která už je ale oposlouchaná. „Musíme se podívat na činy. On se ohání ochranou Rusů na Krymu. Takhle se kdysi zavázal v Budapešti, když tvrdil, že neporuší ukrajinskou integritu a nepoužije jaderné zbraně. A teď deklaruje něco o Severoatlantické alianci a jejím posilování. Není to seriózní argument,“ myslí si.

Tanců Vladimira Putina je příliš

„My si nepřejeme otevřený konflikt nebo eskalaci vůči RF, ale v posledních měsících je těžké považovat Rusko za solidního partnera,“ dále uvedl. Je to dáno mimo jiné osobou ruského „cara“ Vladimira Putina. Ten sice na jedné straně deklaruje, že je ochotný jednat, ale na druhou stranu oznámí, že posiluje ruskou vojenskou moc. „Sestřelení malajsijského letadla mu moc neprospělo. Proto vyrazil k útoku. Těch tanců už je ale příliš,“ zakončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…