Putin podle Kyjeva souhlasí s možnou mírovou misí na Donbasu

01.05.2015 9:43

Ruský prezident Vladimir Putin souhlasí s možností vyslat na východní Ukrajinu mírové sbory. V noci na pátek to uvedla kancelář ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. Kreml žádné prohlášení k případné mírové misi zatím neučinil. Kyjev o mezinárodní mírové operaci hovoří od února, kdy oznámil, že by upřednostnil místo sborů OSN jednotky Evropské unie. Brusel takovou možnost odmítl.

Putin podle Kyjeva souhlasí s možnou mírovou misí na Donbasu
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Úřad ukrajinského prezidenta prohlášení vydal po čtvrteční telefonické konferenci mezi Porošenkem, Putinem, jejich francouzským kolegou Françoisem Hollandem a německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Putin prý souhlas vyslovil v "kontextu diskuze". Bližší podrobnosti Kyjev nesdělil.
 
Ve zmíněném telefonátu se státníci podle Kremlu shodli, že prosazování příměří na východní Ukrajině dosáhlo "určitého pokroku". Všichni se také shodli na tom, že je nadále nutné pokračovat s odsunem těžké bojové techniky z frontové linie.
 
Na Donbasu i přes vyhlášené příměří nadále na několika místech dochází ke střetům. Z porušování klidu zbraní se vzájemně obviňují ukrajinská armáda i proruští separatisté. Konflikt si od loňského roku vyžádal přes 6000 mrtvých.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ste, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…