Putin prokázal svůj talent, Západ utrpí drtivou porážku. Jiří Vyvadil vám teď vysvětlí proč

28.01.2016 21:25

Ruský prezident Vladimir Putin je geniální. Takto se o pánovi Kremlu vyjádřil zakladatel Přátel Ruska v ČR Jiří Vyvadil, který pro své tvrzení následně předložil několik podpůrných myšlenek. Putin na jedné straně dokázal uklidnit muslimy doma, ale zároveň zasáhl v Sýrii tak, že se teď bez tamního prezidenta Bašára Asada už neobejde žádné řešení. Západ tak utrpí potupnou porážku. Vrací se prý doba bipolárního světa, ve kterém se prý Češi měli dobře.

Putin prokázal svůj talent, Západ utrpí drtivou porážku. Jiří Vyvadil vám teď vysvětlí proč
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

„Postupnost kroků, které Putin učinil, musela být promýšlena zpětně delší dobu a je geniální,“ konstatoval ve svém komentáři někdejší senátor Vyvadil. Tyto kroky následně popsal. V září roku 2015 se Putin účastnil otevření největší mešity v Evropě, čímž získal srdce svých muslimských spoluobčanů. O pár dnů později popsal agresivní politiku Západu, která vedla k rozvrácení Blízkého východu.

Poslední zářijový den Putin zahájil letecké operace v Sýrii a postaral se o to, že jsou oslabeni islámští radikálové. A to i ti radikálové, které podporují Američané a EU. S legitimním prezidentem Sýrie Bašárem Asadem už se zkrátka musí počítat. Západ tak v této části světa utrpí porážku a podle Vyvadila je to dobře. Tragicky si Západ počínal i na Ukrajině a jistě si bude podobně špatně počínat i v budoucnu. Čeští havlisté v čele s TOP 09 budou jistě brzy znovu bubnovat proti Moskvě, ale svět už dnes podle autora nepatří Západu, ale Rusku, Číně a Indii. Havlisté sice mohou vyzývat paní Angelu Merkelovou, aby vyrazila útokem na Moskvu, ale to bude asi všechno.

Celý text najdete zde.

„Tím, jak započal Západ opětovný útok proti Rusku státním pučem v Kyjevě, odstartoval návrat Ruska do pozice bipolárního soupeře USA a jeho satelitů, tedy i EU. Buďme upřímní, ten svět byl daleko poklidnější, přehlednější a harmoničtější než ten po roce 1989. Bylo méně válek, méně konfliktů,“ napsal zakladatel Přátel Ruska v ČR. Výčet pozitiv socialismu tím však ani zdaleka nekončil.

„Za socialismu jsme byli lehce unudění, lehce otrávení, ale s pevnou pracovní dobou, plnou zaměstnaností (heslo: Nejsou lidi), z 80 % kvalitními televizními pořady (ideologické jsme vypouštěli či v nich jako v křížovce hledali větu naděje) a zase ne tak hroznou životní úrovní. Dnes tak trochu všichni vyšilujeme a máme takové obavy, které jsme kdysi neměli…,“ uzavřel svou úvahu zakladatel Přátel Ruska v ČR Vyvadil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…