Putin prý velmi pravděpodobně v lednu navštíví Prahu

18.12.2014 13:45

Existuje velmi reálná šance, že ruský prezident Vladimir Putin přijede v lednu na pozvání prezidenta Miloše Zemana do Prahy. Informaci přinesla Česká televize.

Putin prý velmi pravděpodobně v lednu navštíví Prahu
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Česká televize dnes uvedla, že je velmi reálná šance, že Putin Zemanovo pozvání přijme a do Prahy přijede. Zda se hlavy USA, Ruska, Velké Británie a Francie akce zúčastní, není zatím jasné.

Prezident Miloš Zeman totiž pozval na leden do České republiky představitele čtyř vítězných mocností druhé světové války, mezi nimi i ruského prezidenta Vladimira Putina. To potvrdil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Zeman podle něj státníky pozval na připomínku 70. výročí osvobození nacistického koncentračního tábora v polské Osvětimi, které připadá na 27. leden. „Je to příležitost připomenout si oběti holocaustu a osvobození tohoto vyhlazovacího tábora. Nerad bych to spojoval se současným zahraničně politickým děním,“ uvedl k tomu Ovčáček.

Židovská obec vzápětí sdělila, že na výročí Osvětimi jsou do Prahy pozvány hlavy asi deseti zemí, včetně ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. Podle Federace židovských obcí v ČR akci pořádá Evropský židovský kongres. Tajemník Federace židovských obcí Tomáš Kraus v listopadu upozornil, že tato akce byla plánována již před vyostřením situace na Ukrajině nebo před anexí Krymu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …