Putin se na Merkelovou nemusí vůbec ohlížet, té se vlastní země rozpadá. Jiří Vyvadil k novému dění na Ukrajině

13.08.2016 10:39

Zakladatel Přátel Ruska v České republice a někdejší senátor Jiří Vyvadil ohodnotil stručně a jasně počínání ukrajinského prezidenta Petro Porošenka. Je to prý zoufalý muž, který dělá zoufalé věci. Na jeho straně zůstává prý snad jen německá kancléřka Angela Merkelová, které se údajně velmi nedaří a ruský prezident Vladimir Putin se na ni podle Vyvadila nemusí ohlížet.

Putin se na Merkelovou  nemusí vůbec ohlížet, té se vlastní země rozpadá. Jiří Vyvadil k novému dění na Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

„Ukrajina dnes je někde na hraně zhroucení a patrně i nového násilného puče, jehož počátek se již odtikává…,“ píše Jiří Vyvadil v komentáři pro server VašeVěc.cz. Vzhledem k tomu, že nejde o jeho první text na téma Ukrajiny, odkazuje i na svá starší vyjádření. Už v červenci 2014 psal o násilí, které se podle Vyvadfila valilo ze západu na východ v podobě Majdanu. Bez Majdanu by nebylo Krymu a bez Krymu by nebylo ani dnešní krize na Ukrajině. Z toho podle někdejšího senátora plyne, že z destrukce na Majdanu nemohlo vzejít nic dobrého. Zlo plodí zlo, dalo by se říci.

Dnes se na Ukrajině znovu volá do zbraně a Vyvadil vysvětluje proč. Rusku se začíná dařit na mezinárodní scéně a to se Ukrajincům nehodí. Zlepšují se vztahy mezi Ruskem a Tureckem, ale také mezi Ruskem a Velkou Británii, což považuje zakladatel Přátel Ruska v ČR za nadějné.

„Z evropských zemí doposud nejfanatičtější proukrajinská regionální velmoc, Velká Británie v podobě své nové premiérky paní Mayové, zvedla sluchátko a zavolala (prezidentu) Vladimírovi (Putinovi), že nazrál čas dát do pořádku nahromaděné vztahy nenávisti mezi oběma zeměmi. A včera enfant terrible Evropy i Velké Británie ministr zahraničních věcí vlády Jejího Veličenstva Boris Johnson zavolal svému ruskému kolegovi a že je třeba spolupracovat. Mimochodem v situaci, kdy Clintonová vyhlašuje Rusku pomalu 3. světovou válku je to více než jen zájem po dobré spolupráci. Je to vyhlášení nezávislosti Velké Británie na zahraničním kurzu Obamy, případně Clintonové,“ píše Vyvadil.

Celý komentář naleznete zde

Porošenkovi se nedostává pomoci už ani od Polska, které má s Ruskem velmi špatné historické zkušenosti. Ony totiž nejsou o mnoho lepší ani s Ukrajinci. Stačí si vzpomenout na druhou světovou válku, během níž ukrajinští partyzáni masakrovali vedle Němců a Sovětů i Poláky.

Na straně Ukrajiny tak zůstává snad jen německá kancléřka Angela Merkelová, které se však podle Vyvadila nedaří. Ruský prezident Vladimir Putin se prý nemusí názory Merkelové trápit. „Proč by se on měl stýkat s totálně neúspěšnou Merkelovou, které se rozpadají její projekty v Evropě, zoufalcem Porošenkem a slaboučkým Hollandem?“ ptá se vyvadil.

Sečteno a podtrženo, ukrajinský prezident Petro Porošenko je prý zoufalý muž, který podniká zoufalé kroky, jako např. údajný pokus o teroristický útok na Krymu. Ani to ho už ale nezachrání. Vyvadil má za to, že by Porošenko měl začít uvažovat, kde požádá o azyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…