Zeman se sejde s Putinem

31.08.2015 15:00

Ruský prezident Vladimir Putin se při nadcházející návštěvě Číny setká s českým prezidentem Milošem Zemanem. Agentuře TASS to dnes oznámil zahraničněpolitický poradce Kremlu Jurij Ušakov. Schůzka je plánována na čtvrtek, Putin má týž den jednat i s prezidenty Venezuely a Laosu. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček na dotaz ČTK schůzku potvrdil.

Zeman se sejde s Putinem
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

„Pan prezident využije návštěvy Čínské lidové republiky i k bilaterálním jednáním. My samozřejmě po uskutečnění těchto jednání budeme informovat veřejnost, že tato jednání proběhla,“ řekl Ovčáček. Poznamenal, že se předpokládá i setkání se Zemanovým čínským protějškem i dalšími politiky. „Zatím bych o tom nechtěl více hovořit,“ dodal.

Podle Ušakova bude česko-ruský summit uspořádán na okraj oslav 70. výročí ukončení druhé světové války, jichž se oba státníci zúčastní. Jednání se má ve čtvrtek konat po skončení vojenské přehlídky a slavnostní recepce, kterou pro zahraniční hosty uspořádá čínský prezident Si Ťin-pching.

Zeman se s Putinem naposledy setkal letos v květnu v Moskvě, kam přijel na oslavy 70. výročí konce druhé světové války na evropských bojištích. Jejich tehdejší rozhovor byl věnován zejména ekonomické spolupráci s důrazem na české pohledávky v Rusku.

Putin se v Pekingu kromě Zemana setká i s prezidentem Venezuely Nicolásem Madurem a nejvyšším představitelem Laosu Choummalym Sayasonem.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…