Putin se vysmál těm, co tvrdí, že krade. Sdělil, že „panamské papíry“ jsou jaksi divné. A sdělil, k čemu nic nesdělí

14.04.2016 14:29

„Existuje mnoho příkladů dobře probíhající vzájemné spolupráce. Jde zejména o spolupráci v oblasti boje proti šíření zbraní hromadného ničení, boje s terorismem, řešení íránské otázky nebo likvidace chemických zbraní v Sýrii,“ promluvil Putin o současných rusko-amerických vztazích. Probírán byl například i Putinův osobní život.

Putin se vysmál těm, co tvrdí, že krade. Sdělil, že „panamské papíry“ jsou jaksi divné. A sdělil, k čemu nic nesdělí
Foto: kremlin.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin během letošní velké tiskové konference

Na otázku ohledně údajné svatby Putinovy bývalé ženy Ludmily Alexandrovny ruský lídr odpověděl, že „má s bývalou ženou velmi dobré vztahy. Možná i lepší než kdy dříve. Každý máme svůj život a oba jsme s ním spokojeni“, prozradil Putin. Prezident se podle svých slov také už smířil s tím, že je jeho osobní život předmětem veřejného zájmu. Pořád ovšem není ochoten o něm otevřeně hovořit.

Přišlo i na téma nedávno zveřejněného dopingového skandálu v Rusku spojeného s užíváním zakázané látky meldonium. „Jsem si jist, že užívání meldonia nikterak neovlivnilo výkony sportovců. Tento preparát navíc nikdy za doping považovaný nebyl,“ ujistil diváky Putin. Na druhou stranu vyzval „sportovní vedení“ země, aby zlepšilo své vztahy s mezinárodními organizacemi, aby byla zajištěna spravedlivá soutěž.

Putin také dostal konečně příležitost otevřeně se před národem vyjádřit ke zveřejněným informacím čerpaným z tzv. „Panama Papers“. Ruský prezident se podivil nad údajnou „spolehlivostí“ vynesených informací. „Člověk z toho má až takový pocit, že ty dokumenty nepřipravovali novináři, ale právníci, jakoby s úmyslem nikoho přímo neobvinit, ale jen vrhnout stín na konkrétní osoby,“ uvedl. O svém – v této souvislosti často zmiňovaném – příteli Sergeji Rolduginovi Putin prohlásil, že „mu žádné peníze nezbyly, jelikož za hudební nástroje pro Rusko utratil více peněz, než měl“.

O současném stavu vztahů mezi Ruskem a Spojenými státy se Putin vyjádřil vcelku pozitivně. „Existuje mnoho příkladů dobře probíhající vzájemné spolupráce. Jde zejména o spolupráci v oblasti boje proti šíření zbraní hromadného ničení, boje s terorismem, řešení íránské otázky nebo likvidace chemických zbraní v Sýrii,“ uvedl prezident. Dodal také, že v historii rusko-amerických vztahů bylo několik momentů, kdy spolu obě země velmi úzce spolupracovaly a dosáhly výborných výsledků.

Putin vybídl politické zástupce USA k tomu, aby při jednáních s Ruskem nejednaly z pozice síly a imperiálních ambicí. „Takové chování je chybné. Je třeba nahlédnout do jádra problémů a jednat ne z pozice síly a diktátu, ale na základě respektu ke všem svým partnerům,“ zmínil prezident.

Ohledně sankcí uvalených Západem proti Rusku Putin vyjádřil svůj názor, že v nejbližší době se nedá očekávat, že by byly sankce odvolány. Zároveň vyzval ruské občany k tomu, aby podporovaly domácí výrobce, a to i poté, co k odvoláním sankcí dojde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…