Putin už 16 let naplňuje plán a daří se mu, upozorňuje Garry Kasparov

13.05.2016 22:48

Bývalý neúspěšný kandidát na ruského prezidenta a mistr světa v šachu Garry Kasparov opět kritizoval svého někdejšího soka Vladimira Putina. Jeho cílem je podle něj oslabit Evropskou unii, což sdílí společně s hlavním stoupencem vystoupení Británie z EU Borisem Johnsonem a kandidátem na amerického prezidenta Donaldem Trumpem.

Putin už 16 let naplňuje plán a daří se mu, upozorňuje Garry Kasparov
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Garri Kasparov, ruský opoziční politik

Putin má podle Kasparova jasný cíl a tím je oslabit Evropskou unii a Evropu jako takovou. V tom mu pomáhají krajně pravicové strany a lidé jako je Donald Trump či bývalý starosta Londýna Boris Johnson, jeden z hlavních bojovníků za brexit.

„Jeho cíl je oslabit instituce, včetně NATO a EU, které by mohly stát v cestě jeho novosovětským ambicím,“ píše Kasparov a dodává, že Kreml těžce nesl, když si ve Skotsku odhlasovali setrvání v EU. „Putin vidí Evropu jako nepřítele a chce, aby jeho protivníci byli rozdělení, menší a slabší,“ vyvodil Kasparov.

Putin podle Kasparova tento svůj plán realizuje již posledních šestnáct let, po která je u moci, a funguje mu dobře. Měl na své straně velké osobnosti jako například Silvia Berlusconiho či Gerharda Schrödera, který za Putinem však stále stojí i ve své nové funkci předsedy akcionářů plynovodu Nord Stream.

Kasparov se podivuje nad skutečností, že ruské „propagandistické plátky“ Russia Today a Sputnik jsou mnohými vnímány jako „legitimní zpravodajské zdroje“ co se brexitu týká a upozorňuje také na jejich přílišnou náklonnost vůči Donaldu Trumpovi. „Putin vždy podporuje ty nejvíce rozdělující elementy evropské politiky, a doufá, že se mu to vrátí v podobě zrušení sankcí, které EU uvalila na Rusko po invazi na Ukrajinu.“

Celý text zde

Ruský prezident se přitom těší velké podpoře „protiimigračních stran, kvazi fašistů a ne tak úplně kvazi fašistů,“ kteří jej všichni prohlašují za dobrého vůdce, i přesto, že si „Putin přeje potrestat Ukrajinu za to, že následovala sen přidat se k EU, sen, který někteří lidé v Británii chtějí dobrovolně opustit“.

„Brexit by jen pomohl k osmělení rozdělujících sil a nenávisti, která již je na vzestupu. Byl by darem pro skupiny teroru, které jsou již aktivní uvnitř i vně evropských hranic, darem pro ruského diktátora, který se tyto hranice snaží prorazit, a snížil by schopnost Velké Británie a Evropy se těmto útokům bránit,“ řekl Kasparov a označil jej za krok zpět pro světový řád.

Británie podle Kasparova drží v Evropské unii určitý myšlenkový proud, který brání lidem otevřeně podpořit Kreml a obrátit se na východ. Což je jeden z důvodů, proč by také měla v EU setrvat a to i přesto, že Kasparov nemůže říct, že by s byrokratickým aparátem EU zcela souhlasil. Přesto je však byrokracie EU lepší, než diktatura Kremlu.

„Pokud si nejste jisti správným postupem, mohli byste se podívat na to, co chce Putin, a udělat přesný opak. Například úplně zoufale touží po tom, aby se příštím prezidentem Spojených států stal Donald Trump,“ dodal Kasparov a připomněl, že za „evropský sen“ stále stojí za to bojovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…