Putin v problémech? V Rusku došlo k prvním změnám, všiml si komentátor

27.03.2020 16:51

Ruský prezident Vladimir Putin přiznal pandemii v Rusku, uvedl komentátor Alexandr Mitrofanov pro Český rozhlas Plus. Všiml si i toho, že odložil „všelidové hlasování“.

Putin v problémech? V Rusku došlo k prvním změnám, všiml si komentátor
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin při projevu o stavu země

Ještě 22. března byl bývalý vicepremiér Igor Šuvalov terčem nepochopení vládních kolegů, když přišel na jednání ruské vlády v černé roušce. Nakonec dokonce pod tlakem mínění členů vlády na jednání roušku sundal.

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí

„Dnes by to možné nebylo. Milníkem se stalo televizní vystoupení prezidenta Vladimira Putina po jeho návštěvě v nemocnici pro pacienty s koronavirem. Projev byl ohlášen na středu a pak diváci více než hodinu nervózně čekali, až se Putin objeví na obrazovce,“ konstatuje Mitrofanov a popisuje Putinův projev, kdy podle něj prezident neustále popotahoval a oznámil, že Rusko se pandemii koronaviru nevyhne. Zároveň odložil „všelidové hlasování“.

„Spolu s řadou daňových a sociálních opatření vyhlásil Putin ne karanténu, ale všeobecné volno v nadcházejícím týdnu, během kterého budou otevřeny jen obchody s potravinami a lékárny. Zaměstnavatelé musí týden volna proplatit ve stoprocentní výši. O den později ruský prezident oznámil, že virus porazí možná už během tří měsíců,“ dodal Mitrofanov. A všímá si i politického účelu pomoci Ruska Itálii. 

Závěrem pak citoval nestora ruské žurnalistiky Alexandra Něvzorova, jenž popsal současné Putinovo počínání takto: „Ten, kdo má největší a nejodpornější proleženiny na světě, poučuje publikum, jak provádět hygienu kůže, a těší se bouřlivému potlesku.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…