Putin zveřejnil své obrázky. A toto se strhlo

31.08.2015 9:52

Kreml zveřejnil krátké video, na kterém „potí krev“ ruský prezident Vladimir Putin společně s premiérem Dmitrijem Medveděvem v posilovně. Následně si také oba dva politici grilují maso a společné snídají. Video převzala prakticky všechna klíčová média ve světě a jako obvykle si ve svých komentářích neberou servítky.

Putin zveřejnil své obrázky. A toto se strhlo
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Podle britského deníku Daily Mail se společné cvičení a následné barbecue uskutečnilo ve vládní rezidenci Bočarov ručej v přímořském letovisku Soči. Britský deník poukazuje na to, že Putin se v minulosti často a rád stylizoval do tvrdého muže s vynikající fyzičkou, pro kterého není žádná překážka nepřekonatelná. V posledních měsících však od budování této image upustil. Až nyní se po delší době Putin ukazuje v posilovně, kde s odhodláním cvičí na posilovacích strojích. „Kupodivu se Putinovi podařilo odolat, aby si sundal své tričko a odhalil své svalstvo, kterým se jinak v minulosti často a rád chlubil,“ komentuje v jízlivém tónu britský deník video.

Celý text v angličtině najdete ZDE

Ruský prezident nejdříve posiluje své dolní a poté také horní končetiny. Je oblečen v bílém sportovním tričku a šedých teplákách. Na dalších záběrech se objevuje také premiér Medveděv. Většinu času z více než minutu a půl trvajícího videa věnuje kamera cvikům prezidenta Putina. V jednu chvíli cvičí Medveděv sám a Putin mu patrně vysvětluje, jak by měl cviky správně provádět. Po svižném sportovním dýchánku si Putin s Medveděvem opékají na grilu maso a usedají ke společné snídani. „Zatímco Putin je dobře známý svojí zálibou ve sportu, Medveděv se tak často v roli náruživého sportovce neobjevuje. V tělocvičně a na sportovištích však přitom rozhodně není není cizincem. Rád hraje badminton, hokej a po vzoru svého staršího kolegy také fandí judu,“ píše Daily Mail.

Britský deník si také všímá toho, jak se údajně Putin vždy snaží ujmout vedení. Ať už se jedná o sport nebo politiku či v tomto případě vaření. „Putin rychle popadl kleště a předvádí své kulinářské umění. Rychle otáčí maso nad plameny. Maso je poté připraveno a oba muži sedí venku u stolu a k masu popíjejí čaj z čínského hrnku. Oba se také bok po boku objevili v Soči na mezinárodním turnaji bojového sportu Sambo. Jak nezapomněl Kreml uvést, v turnaji zvítězil ruský tým, když porazil Američany, Brity i Kanaďany,“ uvádí Daily Mail s tím, že při nedávném setkání s indickým premiérem Narendrou Modim zase Putin avizoval, že má v plánu vyzkoušet si jógu. Před několika dny se v ruských médiích objevily snímky Putina v miniponorce, se kterou se dostal na dno Černého moře.

Zpravodajská agentura Bloomberg zase připomíná, že se schůzka mezi prezidentem Putinem a premiérem Medveděvem koná v době, kdy je ruská vláda pod značným tlakem, protože ekonomika země se nevyvíjí příliš dobře. „Kreml sice nezveřejnil, kdy přesně se setkání uskutečnilo, ale snímek vyjadřující solidaritu mezi vládou a prezidentem byl zveřejněn ve chvíli, kdy se Rusko poprvé po šesti letech ocitá v recesi. Vláda před několika dny oznámila, že v letošním roce HDP poklesne o 3,3 % a nezávislí analytici dokonce předpovídají ještě strmější pád. Především v důsledku stále klesajících cen ropy a sankcí uvalených Západem jako odvetné opatření za ruskou politiku vůči Ukrajině,“ píše Bloomberg.

Celý text v angličtině najdete ZDE

Zveřejněných snímků a videa si povšimla také americká zpravodajská televize ABC News. „Kreml chtěl ukázat světu, jak ruský prezident Vladimir Putin napíná své svaly v posilovně,“ komentuje ABC News a připomíná Putinovu radu, jak si udržet kondici, kterou v této televizi zmiňoval v lednu letošního roku. „Jak je možné si udržet svoji váhu? Nepřejídáním se. Jak zůstat v kondici? Člověk by měl pěstovat nějaké sporty. Neexistují žádné kouzelné pilulky, se kterými by to šlo bez pohybu. Každý den se snažím alespoň trochu sportovat. Naposledy jsem lyžoval až do půl druhé v noci. Ráno jsem zase cvičil gymnastiku. Denně uplavu tisíc metrů v bazénu.“

Celý text a angličtině je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…