Putinova oligarchu zachytil fotoaparát ve společnosti Mynáře a Kmoníčka

27.01.2015 13:15

Server Lidovky.cz publikoval fotografie, které zachycují šéfa ruských železnic Vladimira Jakunina, jenž je považován za Putinova muže a USA na něj uvalily sankce. Objevil se totiž na mezinárodní konferenci Let My People Live! i během jejího druhého dne, snímky jej zaznamenaly ve společnosti nejbližších spolupracovníků prezidenta. V živém hovoru je na nich s kancléřem Vratislavem Mynářem, ředitelem zahraničního odboru prezidenta Hynkem Kmoníčkem či poradcem Martinem Nejedlým. Hrad se ohrazuje: "Zasedací pořádek jsme nedělali."

Putinova oligarchu zachytil fotoaparát ve společnosti Mynáře a Kmoníčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

Jakunin na sebe upozornil už v pondělí, kdy na konferenci vystoupil s neplánovaným projevem. Jeho jméno totiž nefigurovalo na původním seznamu hostů, který měla k dispozici média, a jeho vystoupení prý bylo překvapením pro většinu přítomných diplomatů.

Putinův oligarcha, kterého USA kvůli ruské invazi na Krym už loni zařadily na sankční seznam, se podle Lidovek.cz přátelí s Milošem Zemanem. Ten byl jeho hostem loni v létě na konferenci na ostrově Rhodos.

Podle vyjádření mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka byl zasedací pořádek plně v gesci pořadatelů, tedy Evropského židovského kongresu. "A pokud jde o případné neformální rozhovory u tohoto stolu, tak to je otázka, která by měla směřovat na zúčastněné a ne na mne nebo pana prezidenta,“ řekl serveru Lidovky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…