Putinova štěňátka. Chce se předvést jako lidumil, píše obamovský deník

12.10.2017 19:58

Server deníku Washington Post poukazuje na to, že světoví lídři vozí ruskému prezidentovi Vladimíru Putinovi dárky v podobě štěňat. Ten se prý snaží dát najevo, že má zvířata rád, takže nemůže být tak strašlivý diktátor, jak se o něm říká na Západě.

Putinova štěňátka. Chce se předvést jako lidumil, píše obamovský deník
Foto: Personal website Vladimir Putin
Popisek: Vladimir Putin

Turkmenský prezident Gurbanguly Berdimuhamedow se sešel s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a přivezl mu dárek. Štěně. Štěně vzácného plemene tzv. středoasijský ovčák. Pojmenoval ho „Věrný“. Putin si štěně vzal, pochoval si ho v náručí, pohladil ho a dokonce mu dal pusu na čelo, píše americký deník.

Berdimuhamedow zřejmě doufal, že mu štěně pomůže prolomit ledy. Turkmenistánu se tak úplně nedaří prodávat zemní plyn Rusku. Tento obchod přitom v minulosti fungoval dobře.

Putin je známý milovník psů, čehož prý v minulosti využili mnozí světoví lídři. Putin dostal štěně od japonské vlády, od bulharské vlády nebo od ruského ministra obrany Sergeje Šojgu.  

„Pro ruského vůdce je každý obraz důležitý. Od fotky lovce bez trička, až po jeho dovednosti v džudu. Vše je děláno na politický efekt. Putinova láska ke zvířatům má často strategický význam. Nejde jen o psy. V průběhu let se Putin nechal vyfotografovat s celou řadou zvířat – od ledního medvěda, přes sibiřského tygra až po delfíny,“ píše deník.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Politolog Jan Kubik říká, že se Putin staví do role milovníka zvířat, aby nevypadal tolik jako odpudivý diktátor. „Miluji zvířata. Takže nejsem tak bezcitný diktátor, jak si myslí lidé z Západu,“ chce tím prý lidem vzkázat Putin. A zároveň dodává „mám srdce, ale má láska je těžká, mužná“.

Deník Washington Post k tomu ovšem dodává, že Putin vždycky nebyl milovníkem zvířat. Když se blížila zimní olympiáda v Soči, nechal údajně z letoviska odstranit toulavé psy. Psů využil i při rozhovorech s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, která se psů bojí. Putin si na jednání s Merkelovou zavolal psa. Dáma, kterou v minulosti pes pokousal, znejistěla, ale Putin později tvrdil, že o strachu Merkelové ze psů nic nevěděl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…