Putinovo svinstvo, odsuzuje aktivista Pražského Majdanu akce Ruska v Sýrii

05.10.2015 11:52

Do ostré kritiky ruského vstupu do syrského konfliktu se pustil aktivista Pražského Majdanu, bloger Tomáš Peszyński, který se sám označuje za pravdoláskaře. Na svém blogu na serveru iDnes.cz v článku, kterému dal titulek „Putinovo syrské svinstvo“ uvedl, že Putin zahájil v Sýrii další válku, „stejně hanebnou, jako je ta na Ukrajině“.

Putinovo svinstvo, odsuzuje aktivista Pražského Majdanu akce Ruska v Sýrii
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Syrský prezident Bašár Asad

Peszyński tvrdí, že Rusko podporovalo Bašára Asada dlouhá léta a posílalo mu zbraně a poradce. A to přesto, že největším vrahem v Sýrii je prý Asad, nikoliv Islámský stát. Právě Asad má prý na svědomí 75 % mrtvých v této válce.

Celý text je ZDE

Bloger naznačuje, že Islámský stát vznikl vlastně také díky Rusku. Jednak prý proto, že do Sýrie přišli teroristé z Kavkazu, které k tomu přemluvila ruská FSB, jednak proto, že Bašár Asad propustil během „arabského jara“ z vězení jen islamisty, a rovněž proto, že úspěšná ruská diplomacie bránila Západu v zásahu v zemi.

Rusko v Sýrii prý bombarduje všechno, jen ne Islámský stát. „S velkou chutí bombarduje oblasti kontrolované nikoliv Islámským státem, nikoliv islamistickou Al-Nusrou, ale sekulárními prodemokratickými povstalci, kterým se říká ‚rebelové‘ neboli Free Syria Army,“ tvrdí bloger.

Pokud je někdo přesvědčen, že Putin osvobozuje Sýrii, měl by se podívat kolem sebe, jak takové osvobozování Ruskem vypadá. „Podívejte se kolem sebe. Důsledky ruského osvobození neseme dodnes a zdá se, že zase zesilují,“ píše Peszyński. S osvobozením Sýrie to podle něj nebude jinak. „Pro lidi, kterým vadí masy syrských uprchlíků v Evropě, mám špatnou zprávu. Bude jich ještě více. A můžete za to poděkovat Putinovi,“ dodává bloger s tím, že Putin se tváří jako hasič syrského požáru. „Jenže v jeho hadici není voda. Je tam olej,“ uzavírá Peszyński své zamyšlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…