Putinův státní deník přináší příběh Rusa: Museli jsme utéct z Kyjeva. Vládne tam nenávist. Dcerušku by učili, že má ctít Banderu a bít moskaly

24.09.2014 15:02

Noviny Rossijskaja gazeta, které jsou stoprocentně vlastněné ruskou vládou, přinesly závažné svědectví muže, který se s celou rodinou dobrovolně údajně přestěhoval z ukrajinského hlavního města do Ruska. Důvodem měla být rostoucí nenávist ukrajinské společnosti vůči Rusům i to, že této nenávisti údajně učily děti i ukrajinské školy.

Putinův státní deník přináší příběh Rusa: Museli jsme utéct z Kyjeva. Vládne tam nenávist. Dcerušku by učili, že má ctít Banderu a bít moskaly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

 

Denis Dobrikov má sedmiletou dceru Mášu. Nyní už navštěvuje školu nedaleko Moskvy. Dobrikov tvrdí, že z Kyjeva museli ujet. „Žít v Kyjevě bylo v posledních měsících morálně nesnesitelné. Ze všech rozhovorů na ulicích, v dopravě, v metru čišela neustálá, špatně skrývaná a někdy i úmyslně rozněcovaná nenávist,“ tvrdí v článku, který ruským čtenářům předkládá státní deník.

,,Děti v kyjevských ulicích si hrají na banderovce"

Tvrdil, že se s rodinou v poslední době raději ani neprocházeli po kyjevských ulicích: „Lidé sedí na náměstí, pijí pivo, rodinky louskají semínka a debatují o podlých vatnicích (hanlivý výraz pro občana ruského původu). A děti si hrají na banderovce,“ popsal atmosféru Kyjeva údajný emigrant Dobrikov.

Tvrdí, že mlčet začal až v březnu, po vítězství současné vládní garnitury po tzv. Majdanu. „Do té doby jsem se pokoušel přít a vysvětlovat: Co to děláte, vždyť svými revolučními skoky ničíte stát! Dívali se na mě, pokyvovali hlavami, ale jejich oči hleděly skrze mě kamsi do prázdna,“ cituje státní list Dobrikova s tím, že definitivně přestal mluvit, když mu nejlepší přítel doporučil, aby mlčel, jinak bude o jeho řečech informovat Pravý sektor.

Nechci, aby v Kyjevě mrzačili dceřinu dušičku

Dalším důvodem, proč se rodina rozhodla přestěhovat do Ruska, prý bylo to, co se jeho dcera učila v jedné z kyjevských škol. „Od první hodiny jim budou číst úryvky z Hajdamáků, z nejkrvavějšího Ševčenkova díla plného nenávisti vůči člověku. Jak mám dceři vysvětlit, že ona je právě ten moskal, že vyzývají, aby bili Rusy,“ popsal Dobrikov s tím, že nechce, aby každý den mrzačili dceřinu dušičku a vnucovali jí banderovský pohled na svět.

Originální článek najdete zde

Jeho český překlad pak zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…