Putna profesorem: Zemana označil za bezpečnostní riziko

25.06.2013 14:34

Akademik Martin C. Putna se stal profesorem. Dekret převzal z rukou ministra školství v demisi Petra Fialy. Pro server iDNES.cz ostře zkritizoval prezidenta Miloše Zamana, jehož označil za bezpečnostní riziko.

Putna profesorem: Zemana označil za bezpečnostní riziko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství Petr Fiala předal jmenovací dekrety Martinu C. Putnovi a dalším pěti profesorům a profesorkám vysokých škol

Putna se vyjádřil např. k tomu, že Zeman obnovil pořad Hovory z Lán. "Já jsem k panu Zemanovi řekl vše, co jsem měl na srdci a nebudu se k tomu vyjadřovat. Jako někdo, kdo se zabývá literární a kulturní historií, ale nemohu nepoznamenat to, že byl-li zahájen pořad, který se jmenuje Hovory z Lán, tak ten název náleží prezidentu Václavu Havlovi. To je asi vše," uvedl v rozhovoru.

Putna po aféře kolem svého jmenování dostal řadu dopisů a zpráv, které ho podporovaly. Všech profesorů, kteří byli také jmenováni, si podle svých slov váží a je přesvědčen, že si profesuru zaslouží. Nyní ale podle jeho slov čelíme mnohem závažnějším otázkám. "Co říci k panu Zemanovi? Už jsem o něm řekl všechno, co jsem měl na srdci. Pokládám ho za bezpečnostní riziko pro tuto zemi. Myslím že v nejbližších hodinách, až bude jmenování nového premiéra, se to ukáže na mnohem závažnějších věcech, než je jedna profesura," řekl profesor v rozhovoru.

"To, co se ukázalo v malém na mém případu, ukazuje se nyní v těchto dnech a hodinách a bude se ukazovat v nejbližších hodinách na věcech daleko důležitějších. Stručně řečeno: blížíme se Kremlu," dodal Putna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…